Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kış boyu evler sıcak kalacak! PTT yardım kesesini açtı: Doğalgaz yardımı için hemen başvurun!

Bu kış üşümeyeceksiniz! Doğalgaz desteğinden faydalanmak için yapmanız gerekenler haberimizde...

Yayın Tarihi: 23.12.2023 08:27
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 08:27

Kış boyu evler sıcak kalacak! PTT yardım kesesini açtı: Doğalgaz yardımı için hemen başvurun!

Gelişen soğuk hava koşullarıyla birlikte doğalgaz faturaları artış göstermeye başladı. Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşları korumak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış aylarında doğalgaz ödemelerinde destek sunuyor. Bu sosyal yardım, PTT aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor.

Doğalgaz tüketim desteği, enflasyonla birlikte artan maliyetler karşısında ekonomik zorluk yaşayan ailelere nefes aldırmayı hedefliyor. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği şartlara uygun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için açıktır. Başvuruda bulunacak kişilerin, doğalgaz desteği talep ettikleri il ya da ilçede ikamet etmeleri ve doğalgaz aboneliğinin, ön ödemeli ya da faturalı sayaç şeklinde ikamet edilen adrese bağlı olması gerekmektedir. Başvurular, e-Devlet platformu üzerinden yapılabilmektedir.

doğalgaz destek ödemesi nasıl alınır

Başvuru yapacak vatandaşlar, e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti"ni seçerek ilgili adımları takip etmelidirler. Onaylanan başvurular sonucunda, doğalgaz tüketim desteği, belirli şartlara göre değişen miktarlarda verilmektedir.

Geçen kış aylarında 900 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişen doğalgaz tüketim desteği miktarları, 2023 yılının son çeyreği ve 2024'ün ilk çeyreğinde güncellendi. Artık, doğalgaz tüketim desteği taban miktarı 1500 TL, tavan yardım miktarı ise 3 bin 500 TL olarak belirlendi.

Başvuruları onaylanan vatandaşlar, doğalgaz tüketim desteği ödemelerini düzenli olarak PTT şubelerinden alabilirler. Böylece, kış aylarında sıcacık bir ortamda yaşamak isteyen vatandaşlar, bu sosyal yardımdan faydalanarak ekonomik olarak rahat bir nefes alabilecekler.