Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kireç bağlamış kettleları hayata bağlayan pratik yöntem!

Su ısıtıcıları zamanla kireç tutarken nasıl temizleneceği hakkında araştırma yapılırken tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 13:44
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 13:44

Kireç bağlamış kettleları hayata bağlayan pratik yöntem!

Su, ısıtıcının içerisinde tekrar tekrar kaynatıldığında kireç, ısıtıcının tabanında kireçlenmeye neden olurken kalıntılar ise pul pul dökülür. Kettle nasıl temizlenir? Su ısıtıcı da oluşan kireçlerin nasıl çözüleceğine dair tüm detaylar...

SU ISITICI TEMİZLİĞİ

Kettle olarak bilinen elektrikli su ısıtıcısı kullanmak çay diğer içecekler ya da yiyecekler için su kaynatılarak pratik yollar tercih edilir. Su ısıtıcının içinde tekrar tekrar kaynadığı kireç, ısıtıcının tabanında kireçlenmeye neden olurken inatçı lekeleri çıkarmak için karbonat kullanarak ve kettle dış kısmını bezle siler.

kettle temizliği

SİRKE TEMİZLİĞİ

Su ısıtıcısındaki kireç tabakalarında oluşmasıyla beraber kireç temizlemek için sirke kullanılırken karışım hazırlanarak su ısıtıcının yarısına kadar bu karışımla doldurularak çalıştırılır. Fişini çekerek 20 dakika bekleyerek devamında karışım dökülür. Su ısıtıcının tabanı ovalanarak zarar vermemeye dikkat edilir.

LİMON SUYU İLE TEMİZLİK

Sirke kullanımının yanı sıra limon suyu da tercih edilmektedir. Limon suyun sıkılarak dilimler halinde kesilerek karışım su ısıtıcı içerisinde kaynatılır. Devamında yaklaşık 1 saat bekletilerek su ısıtıcısı durulanır.