Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kestanenin yaprak gibi açılmasını sağlayan tüyo! Kabuğunu açmakla uğraşmayacaksınız

Kestane kabuğu soymakta zorlananlar dikkat! Bu yöntemle anında soyulacak. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 03.03.2024 06:58
Güncelleme Tarihi: 03.03.2024 06:58

Kestanenin yaprak gibi açılmasını sağlayan tüyo! Kabuğunu açmakla uğraşmayacaksınız

İşte o mükemmel kestane tarifi! Kestane nasıl yapılır? Kestane nelere iyi gelir? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

KOLAYCA SOYULAN KESTANE TARİFİ

Kestane genellikle mevsiminde lezzetli bir atıştırmalık olarak yenir. Ancak kestanelerin pişirilmesi ve soyulması zor olabilir. İşte lokum gibi kestane hazırlamaya yönelik bazı ipuçlarının yanı sıra bu yöntemi kullanarak kestaneleri hızlı bir şekilde soymanıza yardımcı olacak pratik bilgiler: 

Kestaneye çizik atın: Kestaneleri soyarken biraz çizerseniz kabukları kırılır ve pişerken içleri daha yumuşak olur.

Kestaneyi ıslatın: Kestaneyi pişirmeden önce suda bekletmek soyulmalarını kolaylaştıracaktır. Bu kestanelerin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Kestaneyi doğru biçimde pişirin: Kestaneleri fırında veya tencerede pişirirseniz aşırı pişmesini önlemek için durumunu düzenli biçimde kontrol edin. Kestaneler lokum gibi yumuşayınca pişirme işlemi tamamlanır.

Kestaneler sıcak kalsın: Kestaneleri piştikten sonra sıcak bir yerde bırakmak soyulmalarını kolaylaştıracaktır. İdeal olarak, pişirdikten sonra yiyeceği hemen sıcak suyla dolu bir kaba koyun ve bir süre dinlenmeye bırakın. 

Tavada Kestane Tarifi

1 kilo kestane

Yarım çay bardağı su

Kolayca Soyulan Kestane Tarifi

Yapılışı: Kestaneleri yıkayıp kurulayın ve yatay olarak kesin. Yapışmaz bir tavayı orta ateşte iyice ısıtın ve kestaneleri tavaya ekleyin (tavanın boyutu kestane miktarına uygun olmalı, üst üste gelmemeleri için). Kestanelerin üzerine su dökmek yerine elinizle püskürtün. Bu kestanelerin nemli kalmasını sağlayacaktır. Kapağını kapatıp ara ara karıştırın. Pişirme yaklaşık 20 dakika sürüyor. Kabuğu pişince soyulmaya başlıyor. Tadarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Kestanenin yararları ise şu şekildedir; Zengin lif içeriği sindirim sistemini düzenler. Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine fayda sağlar. Kanseri önleyici etkisi vardır. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir. Kalp sağlığını destekliyor. Kan şekerini dengeleyici özelliklere sahiptir. Kemik sağlığını korumakta yararlıdır. Cilt sağlığı için tüketilebilir. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemede yararlıdır. Metabolizmayı teşvik eder. Saç sağlığına olumlu etkisi vardır. Göz sağlığı için idealdir. Antiinflamatuar özellikler bulundurur. Demir, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri oldukça fazla içerir. Enerji seviyelerini fazlalaştırır. Sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Kan dolaşımını düzenlemede yardımcıdır. Yaşlanma karşıtı etkileri bulunur. Sağlıklı kilo yönetimine faydalıdır. Tüm vücut sağlığını destekler.