Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Karnabahar sevmeyenler bile bu tarifle tabak tabak yiyecek!

Çıtır karnabahar tarifimiz ile sebze yemeyenler bile bu lezzetin bağımlısı olacak! Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 16.12.2023 00:12
Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 00:12

Karnabahar sevmeyenler bile bu tarifle tabak tabak yiyecek!

Günümüzde sağlıklı ve lezzetli alternatifler arayan birçok kişi için çıtır karnabahar tarifi, damakları şenlendirmeye hazırlandı. Hem büyüklerin hem de çocukların severek tüketebileceği bu tarif, aynı zamanda karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzette.

karnabahar kızartması nasıl yapılır

Malzemeler:

Yarım karnabahar (orta boy)

3 yemek kaşığı buğday nişastası

4 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım paket kabartma tozu

Galeta unu (bulamak için)

Sıvı yağ (kızartmak için)

karnabahar kızartması nasıl yapılır

Yapılış:

İlk olarak karnabaharı yıkayıp çiçeklere ayırın ve bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.

Pişen karnabaharı süzüp bir kaba alın. Çatal veya ezici kullanarak püre haline getirin.

Üzerine un, buğday nişastası, kabartma tozu, karabiber ve tuz ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.

Galeta ununu bir tabağa serpin. Tatlı kaşığı ile karnabahar karışımından alıp galeta ununa bulayın, şekillendirin.

Şekillendirilmiş karnabaharları kızgın yağda çevirerek kızartın. Kızartma sırasında asla yağ çekmediğini göreceksiniz.

Kızarmış çıtır karnabaharları sarımsaklı yoğurtla servis ederek afiyetle tüketin.

Bu nefis tarif, karnabaharın sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık haline gelmesini sağlıyor. İsterseniz tarifi Instagram veya YouTube kanalında videolu olarak da izleyebilirsiniz. Sağlıklı beslenme yolunda atılan bu adım, sofralarınıza lezzet ve besin değeri katmak isteyen herkes için harika bir seçenek olabilir.