Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kahve zincirlerinin meşhur kurabiyesi tadında! Çay demlenene kadar hazır damla çikolatalı kurabiye tarifi!

Lezzetli bir atıştırmalık arayan herkes için damla çikolatalı kurabiye, çikolata tutkunlarını mest edecek harika bir seçenek. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bu tarif, sizi lezzet yolculuğuna çıkarmak için sadece 10 dakika kadar bir süre alacak. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 26.12.2023 23:17
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 23:17

Kahve zincirlerinin meşhur kurabiyesi tadında! Çay demlenene kadar hazır damla çikolatalı kurabiye tarifi!

Çikolata tutkunlarını mest edecek, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalık tarifimiz var! Damla çikolatalı kurabiye, herkesin favorisi olan çikolata ile buluşarak enfes bir lezzet sunuyor. İşte bu hızlı ve pratik tarifin detayları...

HIZLI NEFİS KURABİYE TARİFİ

KURABİYE

Malzemeler

- 1/2 su bardağı tereyağı

- 1/2 su bardağı esmer şeker

- 1/4 su bardağı beyaz şeker

- 1 adet yumurta

- 1 çay kaşığı vanilya özütü

- 1 1/4 su bardağı un

- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

- 1/4 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi hazırlayın.

Geniş bir karıştırma kabında tereyağını, esmer şeker ve beyaz şekerle çırpın, karışım kremamsı bir kıvama gelene kadar devam edin.

Yumurta ve vanilya özütünü ekleyip iyice karıştırın.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın; ardından kuru karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Damla çikolatayı ekleyip malzemelerin tamamının eşit bir şekilde dağıldığından emin olun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Fırında 10-12 dakika kadar pişirin, kurabiyeler altın rengini alana kadar kontrol edin.

Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside 5 dakika kadar soğumaya bırakın, ardından tel ızgaraya alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Afiyet olsun! Çay veya kahve eşliğinde ya da tek başına keyifle tüketebilirsiniz.