Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Jandarma Genel Komutanlığı Kadın-Erkek Subay Alımı Yapıyor: Başvuru Şartları Neler, Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile farklı branşlarda görevlendirilmek üzere Sözleşmeli Subay Alımı ve Muvazzaf Subay Alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Lisans mezunu olan adayların başvurabileceği Subay alımı ilanının detaylarını sizler için derledik.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 11:54
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 11:54

Jandarma Genel Komutanlığı Kadın-Erkek Subay Alımı Yapıyor: Başvuru Şartları Neler, Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı, resmi internet sitesi üzerinden 408 Subay alımı ilanı yayınladı. Lisans mezunu olan adayların başvurabileceği ilanın detayları haberimizde. Jandarma Genel Komutanlığı, 332 Erkek ve 76 Kadın Subay alımı yapacak. Alım yapılacak branşlar ve kontenjan dağılımı şöyle:

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 332 Erkek ve 76 Kadın Subay alımı yapılacak. Bu doğrultuda:

Sözleşmeli olarak : 317 Jandarma, 7 İstihkam, 10 Muhabere, 14 İkmal, 11 Bakım, 8 Personel, 12 Maliye, 1 Mühendis (Mimar), 1. Mühendis (Makine) ve 2 Öğretmen (Beden Eğt) alımı gerçekleştirilecek.

Muvazzaf Olarak: 12 Hukuk, 9 Tabip, 4 Diş Tabibi,

olmak üzere toplamda 408 Subay alımı yapılacak. Alım yapılacak branşlara göre kontenjan dağılımı ise şöyle;

Başvuru Yapacak Adaylarda Aranan Şartlar Neler? 

personel alımı

Jandarma Genel Komutanlığı Subay alımında adaylarda genel ve özel nitelikler aranacaktır. Bunlar:

Subay Alımı Genel Şartları: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair beyan sunmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, Hamile olmamak, KPSS ve ALES Şartı Var mı? Subay alımında KPSS Puanı veya ALES puanı ile alım yapılacak, ancak bazı branşlarda her ikisi de aranmayacaktır. Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Muvazzaf Diş Tabibi ve Tabip alımında herhangi bir Sınav şartı bulunmamaktadır.

Fakat Sözleşmeli Personel Alımında 2022 veya 2023 yıllarında gerçekleştirilen KPSS den Lisans seviyesindeki KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak. Ayrıca son 5 yıl içerisinde yapılan ALES için 65 puana sahip olmak gereklidir.

Muvazzaf Subay alımında da P4 puan türünden KPSS den en az 70 puan almış olmak veya LES puanı 70 olması gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

 Adayların 27 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir. Yani 01 Ocak 1996 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.

Lisans üstü eğitim sahibi olan ve Muvazzaf tabip ve diş tabibi subay adayları için 32 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.)

Eğitim Şartı Ne? 

Temini yapılacak 1’inci maddedeki branşlara yönelik (Jandarma branşı tüm lisans mezuniyetlerini kapsamaktadır.) Tablo-1’de belirtilen en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmak veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Başvurular Nasıl Yapılacak? J

andarma Subay alımında başvurular sadece Online olarak yapılacak. Bu kapsamda Başvurular ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde başvuruların tamamlanması gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 29 Aralık 2023 - 14 Ocak 2025