Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul Ocak ayında kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı cevap verdi

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’te yaptığı canlı yayında İstanbul’da hafta sonu beklenen hava durumunu değerlendirdi. Şen, cuma gününden itibaren yağışlı havanın etkili olacağını, cumartesi günü ise yağışın kuvvetleneceğini söyledi. Şen, kar yağışı ihtimalinin ise düşük olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 17.01.2024 12:59
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 12:59

İstanbul Ocak ayında kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı cevap verdi

İstanbul’da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen’den Flaş Açıklama!

İstanbul’da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, önümüzdeki günlerde yerini yağışlı ve soğuk havaya bırakacak. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, paylaşım platformu X’te yaptığı canlı yayında İstanbul’da hafta sonu beklenen hava durumunu değerlendirdi. Şen, bugün ve yarın sıcaklığın artacağını, ancak cuma gününden itibaren yağışlı havanın etkili olacağını söyledi.

Cuma Günü Yağış Başlıyor

Orhan Şen, bugün İstanbul’da sıcaklığın 12 derece civarında olacağını, yağışın ise görülmeyeceğini belirtti. Yarın ise sıcaklığın 15 dereceye, cuma günü ise 17 dereceye kadar yükseleceğini kaydetti. Ancak cuma günü öğleden sonra yağışın başlayacağını ve hafta sonu boyunca devam edeceğini ifade etti. Şen, yağışın cumartesi günü kuvvetli olacağını, su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

hava-durumu

Kar Yağışı Beklenmiyor

Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışı ihtimalinin ise düşük olduğunu belirtti. Şen, yeterli soğuma olmayacağını, yağışın karla karışık yağmur şeklinde görülebileceğini söyledi. Şen, cumartesi günü sıcaklığın 9 dereceye kadar düşeceğini, pazar günü ise 10 derece civarında seyredeceğini kaydetti. Şen, pazartesi günü ise yağışın kesileceğini ve sıcaklığın yeniden artacağını ifade etti.

İstanbul’da hafta sonu hava nasıl olacak: İstanbul’da hafta sonu yağışlı ve soğuk hava etkili olacak. Cuma günü yağış başlayacak, cumartesi günü kuvvetlenecek. Kar yağışı ihtimali ise düşük.

İstanbul’da cumartesi günü yağış kuvvetli olacak mı: Evet, İstanbul’da cumartesi günü yağış kuvvetli olacak. Su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İstanbul’da kar yağacak mı: Hayır, İstanbul’da kar yağışı beklenmiyor. Yeterli soğuma olmayacak, yağış karla karışık yağmur şeklinde görülebilir.

İstanbul’da hafta sonu sıcaklık kaç derece olacak: İstanbul’da hafta sonu sıcaklık cumartesi günü 9 derece, pazar günü 10 derece civarında olacak. Pazartesi günü ise sıcaklık yeniden artacak.