Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İstanbul'dan kaçan soluğu orada alıyor! Hem sakin hem de huzur dolu bir kaçamak!

İstanbul'a yakın yerlerde gezilecek yer arayışında olanlar doluğu burada alıyor. Tekirdağ hem sessiz hem sakin oluşuyla ilgi odağı haline gelirken en iyi restoranlar, konaklama seçenekleri ve gezilecek yerler haberimizde.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 16:12

İstanbul'dan kaçan soluğu orada alıyor! Hem sakin hem de huzur dolu bir kaçamak!

Tekirdağ, zengin tarihi dokusuna sahip olurken doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Gezginlere şeşfedilecek pek çok yer olurken tarihi mekanları gezerken adeta zaman yolculuğuna çıkılıyor. Tekirdağ'ın her köşesinde bir hikaye yer alırken huzur veren atmosfere sahiptir.

TEKİRDAĞ'DA GEZİLECEK YER ÖNERİLERİ
Tekirdağ gezilecek yerler araştırılırken ilk sıralarda Saraylı Köyü, Rakoczi Müzesi ve Namık Kemal Evi gibi tarihi mekanlar yer alıyor. Bununla beraber Şarköy ve Marmara Ereğlisi gibi sahil kasabaları da tatilciler için huzurlu bir kaçış noktası olarak tercih edilmektedir. Özellikle Şarap Üzüm Bağları'nı ziyaret etmeyi unutmayın önerileri yapılıyor.

TEKİRDAĞ TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
Namık Kemal Evi ziyareti ve Rakoczi Müzesi gezi rehberi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinmektedir. Namık Kemal Evi, ünlü yazarın yaşamını ve eserlerini keşfetmeye olanak sağlarken, Rakoczi Müzesi tarihi bir müze olarak ziyaretçilerine benzersiz bir gezi deneyimine imza atıyor. Namık Kemal Evi'nde yazarın eserlerinden ilham alarak geçmişe dair yolculuk yapmışcasına keyif alırsınız. Rakoczi Müzesi ise tarihin derinliklerine inerek geçmişin izlerine devam etmek isteyenlere fırsat verilir

tekirdağ
HORA FENERİ
Ziyaretçilere deniz manzarası sunarken tarihi dokusuyla görenlerin ilgisini çekiyor. Hora Feneri ziyaretiyle beraber tarihi dokusunu hissederken muhteşem deniz manzarasıyla beraber güzel atmosfer sunuluyor. Bölgenin geçmişine ışık tutularak ziyeretçilere deneyim şansı veriyor.

ŞARKÖY
Lezzetli şarapları ve huzur dolu plajlarıyla beraber eşsiz güzelliklere sahip olurken Şarköy gezisinde farklı şarapları tadabilirsiniz. Şarköy plajları, doğal güzellikleriyle sizi büyüleyecek ve dinlendirici bir atmosfer sunacak. Tatil rotanızı Şarköy'e çevirerek unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

TEKİRDAĞ'A YAKIN YERLER
Tekirdağ'a yakın konumda yer alan İstanbul, Kırklareli, dirne ve Çanakkale gibi şehirler olurken keşfedilmeye bekleyen birçok güzellik yer alıyor. Tarihi ve doğal güzelliklerle beraber ziyaretçileri büyülerken Tekirdağ gezisinde bu şehirlere genişleterek daha eğlenceli hale getirilebilir. Şehrin tarihi dokusunu keşfetmek için Saray Müzesi'ni ziyaret edebilir, Namık Kemal Evi'nde yazarın hayatına dair izleri görebilirsiniz.