Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İslam Memiş’ten Önemli Uyarı: Son 10 Gün

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), sosyal güvenlik sistemi dışında, gönüllü veya zorunlu olarak birikim yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek için en uygun zaman ARALIK ayıdır. İslam Memiş, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılmak isteyenlere son 10 gün kaldığını hatırlattı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 18:37
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 18:37

İslam Memiş’ten Önemli Uyarı: Son 10  Gün

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2003 yılından beri devam eden, sosyal güvenlik sistemi haricinde, isteğe veya zorunluluğa bağlı olarak uzun vadeli bir tasarruf ve yatırım imkanı sunan bir sistemdir. Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek için son fırsatın ARALIK ayı olduğunu belirten İslam Memiş, önemli bir uyarıda bulundu..

BES, bir sigorta türü değildir.

bes

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne Girmek İçin Son Fırsat: İslam Memiş’ten Önemli Uyarı - Resim: 2 Bireysel Emeklilik Sistemi, kişilerin bir sistem çerçevesinde birikim yapmalarını, birikimlerinin ve devlet katkılarının getirileriyle birlikte emeklilik hakkı elde etmelerini sağlayan bir tasarruf ve yatırım sistemidir.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olacak kişilerin alacakları miktar, kendi birikimleri, devlet katkıları ve bunların getirilerinden oluşur.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek için en uygun ay ARALIK ayıdır.

Sistemden emekli olmak için en uygun ay ise MART ayıdır.

ARALIK ayında sisteme dahil olanlar, o yılın (örneğin 2023’ün) devlet katkılarının tamamını alabilirler.

Emekli olurken de MART ayında ayrılanlar, o yılın devlet katkılarının tamamını alabilirler.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne Girmek İçin Son Fırsat: İslam Memiş’ten Önemli Uyarı - Resim: 7 Bunun için gerekli olan katkı paylarını ödemek şarttır.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne henüz katılmamış olanlar, acele etmelidir.

10 gün kaldı.

Emekli olanlara da hayırlı olsun…

Bireysel Emeklilik Sistemi nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi, genel sosyal güvenlik sistemi dışında, gönüllülük veya zorunluluk esasına dayalı olarak birikim yapılmasını sağlayan uzun vadeli bir tasarruf ve yatırım sistemidir.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek için en uygun zaman ne zaman? Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek için en uygun zaman ARALIK ayıdır. ARALIK ayında sisteme girenler, o yılın devlet katkılarının tamamını alabilirler.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olmak için en uygun zaman ne zaman? Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olmak için en uygun zaman MART ayıdır. MART ayında sistemden ayrılanlar, o yılın devlet katkılarının tamamını alabilirler