Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim/Ortaöğretim Mezunları Yaşadı: Binlerce Memur Alımı Yapılacak

2024 yılında engelli memur alımı için tercih süreci başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2392 engellinin kamu kurumlarına atanacağını duyurdu. Adaylar, tercihlerini yapmak için ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan tercih kılavuzunu kullanacaklar.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 17:50
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 17:50

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim/Ortaöğretim Mezunları Yaşadı: Binlerce Memur Alımı Yapılacak

Tercihler, 10 Ocak 2024 tarihinde saat 15.15’te başlayacak ve 19 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59’da bitecek. Tercihler, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle yapılacak. Tercihler, 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu’nda belirtilen kurallara göre yapılacak.

EKPSS ile Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

personel alımı

EKPSS ile alım yapılacak kadrolar, mezuniyet düzeylerine göre şöyle belirlendi:

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 96 Hizmetli

Ortaöğretim Mezunu: 423 Personel. Bu personeller, Bilgisayar İşletmeni, Hemşire, Hizmetli, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Memur, Müezzin Kayyım, Sağlık Memuru, Santral Memuru, Teknisyen, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni gibi kadrolarda görev alacaklar.

Ön Lisans Mezunu: 552 Personel. Bu personeller, Ambar Memuru, Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, Harita Kadastro Teknisyeni, İletişim Görevlisi, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Laborant, Memur, Müezzin Kayyım, Programcı, Sağlık Teknikeri, Santral Memuru, Sekreter, Şoför, Tekniker, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veznedar, Zabıt Katibi gibi kadrolarda görev alacaklar.

Lisans Mezunu: 1321 Personel. Bu personeller, Ambar Memuru, Arkeolog, Arşiv Memuru, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Biyolog, Çevre Mühendisi, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Ekonomist, Enformasyon Memuru, Fizikçi, Fizyoterapist, Folklor Araştırmacısı, Grafiker, Harita Mühendisi, Hemşire, İmam Hatip, İstatistikçi, Kimyager, Kuran Kursu Öğreticisi, Kütüphaneci, Mal ve Hesap Sorumlusu, Memur, Mimar, Muhasebeci, Müezzin Kayyım, Mühendis, Mütercim, Müze Araştırmacısı, Öğretmen, Programcı, Psikolog, Santral Memuru, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Şehir Plancısı, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Yönetim Görevlisi, Veteriner Hekim, Zabıt Katibi gibi kadrolarda görev alacaklar.

EKPSS’ye Kimler Başvurabilir?

EKPSS’ye başvurmak isteyen adayların, şu şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak,

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinde belirtilen; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” tanımına uymak.

Ayrıca, tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını da yerine getirmek gerekmektedir.