Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İlan az önce yayımlandı! Hemen E-Devlet'ten başvurun! İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman Yardımcısı Alıyor

İçişleri Bakanlığı, taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna personel istihdam etmek üzere giriş (sözlü) sınavı yapacak. Başvurular 29 Ocak- 02 Şubat 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 10:11
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 10:11

İlan az önce yayımlandı! Hemen E-Devlet'ten başvurun! İçişleri Bakanlığı İl Planlama Uzman Yardımcısı Alıyor

İçişleri Bakanlığı 75 İl Planlama Uzman Yardımcısı Alacak

İçişleri Bakanlığı, taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna personel istihdam etmek üzere giriş (sözlü) sınavı yapacağını resmi gazetede yayımladığı ilanla duyurdu. Sınav, 29 Şubat- 08 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Sınava başvurmak isteyen adayların belirtilen şartları taşımaları ve belirlenen tarihler arasında e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcısı Sınav Sonuçları ve Atama İşlemleri

personel alımı

Sınavın Amacı ve Kapsamı: İçişleri Bakanlığı, taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna personel istihdam etmek üzere giriş (sözlü) sınavı yapacak. Sınavın amacı, adayların il planlama alanındaki bilgi, beceri ve yetkinliklerini ölçmek ve başarılı olanları Bakanlığın ihtiyaç duyduğu illere atamaktır. Sınav, adayların il planlama, kamu yönetimi, ekonomi, istatistik, hukuk, maliye, bütçe, proje yönetimi, stratejik planlama, performans yönetimi, izleme ve değerlendirme gibi konulardaki bilgi ve yeterliliklerini değerlendirecektir.

Başvuru Şartları ve Süreci: Sınava başvurmak isteyen adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

Bakanlığımızca talep edilen bölümlerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarihinden sonra doğanlar),

2022-2023 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından istenilen puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere tercih edilen il/fakülte-bölüm ve puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. (Sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş (sözlü) sınavına alınır.)

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcısı Başvuruları, 29 Ocak- 02 Şubat 2024 tarihleri arasında Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yapabilmek için e-Devlet şifresi gerekmektedir. Adaylar; e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebileceklerdir.

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcısı Sınav Yeri, Tarihi ve İçeriği: Sınav, 29 Şubat- 08 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Sınavın yeri ve saati, sınava girmeye hak kazanan adaylara daha sonra duyurulacaktır. Sınav, sözlü olarak yapılacak ve adayların il planlama alanındaki bilgi, beceri ve yetkinlikleri ölçülecektir. Sınavda adaylara aşağıdaki konulardan sorular sorulacaktır:

İl planlama, kamu yönetimi, ekonomi, istatistik, hukuk, maliye, bütçe, proje yönetimi, stratejik planlama, performans yönetimi, izleme ve değerlendirme gibi il planlama alanıyla ilgili temel kavram, ilke, yöntem ve uygulamalar,

İl planlama alanında yürütülen ulusal ve uluslararası politika, program, proje ve faaliyetler,

İl planlama alanında görev yapacak personelin sahip olması gereken nitelik, beceri ve yetkinlikler,

İl planlama alanında karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri,

İl planlama alanında güncel gelişme ve yenilikler.