Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İlan az önce yayımlandı! Bu üniversite KPSS 50 puanla, mülakatsız yüzlerce personel alacak! İşte başvuru şartları ve detaylar

Akdeniz Üniversitesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alım, KPSS puan sıralamasına göre yapılacak ve mülakat olmayacak. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

Yayın Tarihi: 04.01.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 10:40

İlan az önce yayımlandı! Bu üniversite KPSS 50 puanla, mülakatsız yüzlerce personel alacak! İşte başvuru şartları ve detaylar

Akdeniz Üniversitesi, farklı birimlerinde çalıştırmak üzere 263 sözleşmeli personel alacak. Alım, 4 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan ilan ile duyuruldu. Alıma, en az lise mezunu adaylar başvurabilecek. Başvuru süresi 15 gün olup, başvurular online olarak yapılacak. Başvuru şartları ve detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR VE KONTENJANLAR

Akdeniz Üniversitesi, sözleşmeli personel alımı için iki farklı kategori belirledi. Bu kategoriler, sağlık personeli ve idari personel olarak açıklandı. Sağlık personeli alımı, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) ve Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde yapılacak. İdari personel alımı ise, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılacak. Alım yapılacak pozisyonlar ve kontenjanlar şöyle:

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI

Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) bünyesine 211 sözleşmeli personel alınacak. Bu personellerin 62’si hemşire, 5’i biyolog, 1’i fizyoterapist, 2’si sağlık fizikçisi, 1’i diğer sağlık personeli, 23’ü sağlık teknikeri, 3’ü laborant, 24’ü büro personeli, 73’ü destek personeli, 1’i mühendis, 12’si tekniker ve 4’ü teknisyen olacak.

Diş Hekimliği Fakültesi bünyesine 6 sözleşmeli personel alınacak. Bu personellerin 5’i diğer sağlık personeli ve 1’i röntgen teknisyeni olacak.

İDARİ PERSONEL ALIMI

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı bünyesine 10 sözleşmeli personel alınacak. Bu personellerin 1’i tekniker, 8’i destek personeli ve 1’i mühendis olacak.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesine 15 sözleşmeli personel alınacak. Bu personellerin 2’si diyetisyen, 1’i çocuk gelişimcisi ve 12’si destek personeli olacak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesine 2 sözleşmeli personel alınacak. Bu personellerin 2’si de tekniker olacak.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesine 19 sözleşmeli personel alınacak. Bu personellerin 15’i koruma ve güvenlik görevlisi, 3’ü büro personeli ve 1’i destek personeli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

personel alımı

Akdeniz Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru yapacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şeklindedir.

Ayrıca, başvuru yapacak adayların, alım yapılacak pozisyonlara göre belirlenen özel şartları da sağlamaları gerekmektedir. Bu şartlar, ilan metninde detaylı olarak verilmiştir. Özel şartlar arasında, mezuniyet derecesi, bölümü, deneyimi, ehliyeti, bilgisayar bilgisi gibi kriterler bulunmaktadır.

Başvuru yapacak adayların, ayrıca 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmiş ve belirli bir puan almış olmaları gerekmektedir. Alım yapılacak pozisyonlara göre, KPSS puan türleri ve asgari puanlar şöyle belirlenmiştir:

Lise mezunu adaylar için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan,

Ön lisans mezunu adaylar için KPSSP93 puan türünden en az 50 puan,

Lisans mezunu adaylar için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan.

BAŞVURU SÜRECİ VE DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Akdeniz Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvurular, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yapılacaktır. Başvuru tarihleri, 4 Ocak 2024 - 18 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir.

Başvurular, sadece online olarak yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların, Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde (burada) yer alan başvuru formunu doldurarak ve istenen belgeleri ekleyerek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuruların sona ermesinin ardından, başvuru şartlarını taşıyan adayların KPSS puanlarına göre sıralaması yapılacaktır. Sıralamaya göre, alım yapılacak pozisyonların 5 katı kadar aday, asıl aday listesine alınacaktır. Asıl aday listesinde yer almayan adaylar ise, yedek aday listesine alınacaktır.

Asıl aday listesinde yer alan adaylar, atamaya hak kazanmış olacaklardır. Atamaya hak kazanan adaylar, ilan metninde belirtilen süre içinde istenen belgeleri ilgili birimlere teslim etmeleri gerekmektedir. Belge teslimi yapılmayan veya eksik belge teslimi yapılan adayların atamaları yapılmayacaktır.