Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İçişleri Bakanlığı KPSS'siz Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Yapacak! İşte Başvuru linki

İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırmak üzere 8 farklı alanda sözleşmeli bilişim personeli alımı ilanı yayımladı. Alımlar, KPSS puanı ile veya KPSS’siz olarak 11 kişilik kadro ile gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 12:15
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 12:15

İçişleri Bakanlığı KPSS'siz Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Yapacak! İşte Başvuru linki

İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırmak üzere 8 farklı alanda sözleşmeli bilişim personeli alımı ilanı yayımladı. Alımlar, KPSS puanı ile veya KPSS’siz olarak 11 kişilik kadro ile gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için başvurular, Ocak ayı içerisinde online olarak yapılacak. Başvuru kontenjanı, aranan şartlar, KPSS puanı detayı, başvuru tarihleri ve adresi haberimizde yer alıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM BAŞVURU KONTENJAN BİLGİSİ

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için başvuru kontenjanı şu şekilde belirlendi:

personel alımı

1 Kişi Kıdemli .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı, 2 Kişi Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kişi Kıdemli Mobil Geliştirme Uzmanı, 3 Kişi .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kişi Mobil Geliştirme Uzmanı, 1 Kişi Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Kişi Öğrenme Yönetim Sistemi Uzmanı, 1 Kişi İş Analisti Uzmanı,

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için aranan şartlar şunlardır:

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM KPSS PUANI DETAYI

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için KPSS puanı şartı aranmaktadır. Ancak KPSS puanı olmayan adaylar da başvuru yapabilecektir.

KPSS puanı ile başvuru yapacak adayların, 2022 veya 2023 yıllarında yapılan sınavdan P3 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve %30 YDS puanı esas alınacaktır.

KPSS’siz başvuru yapacak adayların ise puanı 70 olarak kabul edilecek ve değerlendirmelerde %70 KPSS ve YDS puanı %0 olarak dikkate alınacaktır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM BAŞVURU TARİHLERİ VE ADRESİ

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için başvurular, Ocak ayı içerisinde alınacaktır. Başvurular, sadece online olarak yapılacak ve başka bir yolla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru tarihleri: 17 - 23 Ocak 2024

Başvuru adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Sözleşmeli bilişim personeli nedir? Sözleşmeli bilişim personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının bilişim hizmetlerini yürütmek üzere sözleşme ile çalıştırılan personeldir. Sözleşmeli bilişim personeli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi değildir ve 4/B statüsünde çalışır.

Sözleşmeli bilişim personeli maaşı ne kadar? Sözleşmeli bilişim personeli maaşı, çalıştıkları kurum, görev, kıdem, eğitim ve sertifika gibi faktörlere göre değişiklik gösterir. Ancak ortalama olarak sözleşmeli bilişim personeli maaşı, 2024 yılı itibarıyla 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişmektedir.

Sözleşmeli bilişim personeli nasıl olunur? Sözleşmeli bilişim personeli olmak için, ilgili kurumun yayımladığı ilana başvurmak, aranan şartları taşımak, KPSS ve/veya YDS puanına sahip olmak, mülakat ve/veya uygulamalı sınava girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.