Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hükümetten önce davrandı, asgari ücreti açıkladı! Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran yeni rakam ortaya çıktı

Fatih Portakal 'İktidardan önce asgari ücreti açıklayacağım' diyerek paylaşımda bulundu. Milyonları yakından ilgilendiren 2024 asgari tutar rakamı ortaya çıktı! İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 11:32
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 11:32

Hükümetten önce davrandı, asgari ücreti açıkladı! Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran yeni rakam ortaya çıktı

Fatih Portakal yaptığı açıklamada 'Hükümetten önce açıklıyorum' diyerek son zamanlarda gündem olan asgari ücretle ilgili bir rakam verdi.

fatih portakal

Türk-İş, Asgari Ücret Komisyonunun beklenen ikinci toplantısı sonrasında şunları söyledi: "Masada rakamlar konuşulmadı." dedi.

Bu açıklamaya tepki gösteren gazeteci Fatih Portakal, bu konuda verdiği bilgiye göre asgari ücret rakamını açıkladı.

Sputniknews haberine göre hem asgari ücretlileri hem aileleri ve tüm çalışanları ilgilendiren 2024 asgari ücret araştırması sürüyor.

Konuyla ilgili verilen bilgiye göre, görüşmelerden ikincisi dün sona erdi. Ancak tabloya hiçbir rakamın girmemesi ortalığı karıştırdı. Konuyla ilgili verilen detaylara göre en çarpıcı eleştiri gazeteci Fatih Portakal'dan geldi.

Konuyla ilgili paylaşılan bilgiye göre, resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Portakal, paylaşımında asgari ücrete ilişkin değerlendirmesini de açıklarken, rakamın belirtilmemesine isyan etti.

Fatih Portakal'ın paylaşımı;

Bir Türk-İş yetkilisi açıklamasında şunları söylüyor: "Asgari ücrette rakam konuşulmadı" açıklamasını yapıyor. Rakamdan hiç bahsedilmiyorsa neden buluşuyorsunuz? Gerçek şu ki formaliteleri işveren ve çalışan temsilcileri tamamlıyor. Günümüz Türkiye'sinde rakam belirleme yetkileri yoktur. Miktarı iktidar belirleyecek. İkisi de "kabul et" diyor. Nokta! Tekrar yazıyorum: Yeni ücret16 bin 500/16 bin 900 TL olacak. Bu yılın asgari ücretini hükümetten önce açıklıyorum!

Konuyla ilgili verilen bilgiye göre, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Komisyonu'nun ikinci toplantısı sonrasında şunları söyledi: "Rakam belli olmadığı için bir şey söyleme şansımız yok. Zaten yaşam koşulları belli. Asgari ücretle çalışan insanların bunu başaramayacağı açık" dedi.