Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hiç evi olmayanlar hemen başvursun! TOKİ o illerde herkesi konut sahibi yapacak

Tapunuz yoksa dikkat! TOKİ'den müjdeli haber geldi! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 13.04.2024 00:15
Güncelleme Tarihi: 13.04.2024 00:15

Hiç evi olmayanlar hemen başvursun! TOKİ o illerde herkesi konut sahibi yapacak

Üzerine tapu olmayanlar başvuruda bulunabiliyor. TOKİ yavaş yavaş yeni projeleri açıklamaya başladı. 2+1 ve 3+1 daire başvuruları mayıs ayında yapılacak. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

TOKİ MÜJDEYİ VERDİ

TOKİ yeni toplu konut inşaatına başlıyor. Altı eyalette çalışmaların başlamasına izin verecek adımlar atıldı. Altı eyalette toplam 2.262 yeni daire satışa sunuldu. TOKİ'nin uygun taksit seçeneklerinden yararlanan vatandaş başvuruda bulunduğunda TOKİ hemen evin inşaatına başlıyor. Ankara, Şanlıurfa, Karabük, Çankırı, Kayseri ve Şırnak'ta başlayacak konut inşaatı çalışmalarının detayları da açıklanacak. TOKİ, ihalelerin tamamlanmasının ardından konutların inşaatına başlayacak. İhale 3-23 Mayıs tarihleri ​​arasında Ankara, Şırnak, Şanlıurfa, Kayseri, Karabük ve Çankırı'da gerçekleştirilecek. Vatandaşlar TOKİ'nin resmi web sitesinde açıklanan tarihte başvuru yaparak 2+1 veya 3+1 ev sahibi olabiliyor ancak en uygun oran henüz açıklanmadı. Peki TOKİ'ye başvuru koşulları arasında neler var? TOKİ'den kimler ev alabilir?

TOKİ Müjdeyi Verdi

TOKİ'ye başvurabilmek için belirli koşulları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi tapu eksikliğidir. TOKİ'ye konutun yapıldığı ilde en az bir sene ikamet eden vatandaşlar başvuru yapabilecek. Ayrıca başvuru sahibinin ailesinden hiç kimseye tapu sahibi olmaması gerekmektedir. 25 yaş üstü vatandaşlar başvuruda bulunabiliyor ancak eşi vefat etmiş ve çocuğu olan kadınlar için yaş sınırı bulunmuyor. TOKİ'ye başvurmak isteyen ve tüm koşulları taşıyan vatandaşlar için de öncelik listesi var. Birinci kategoride şehit aileleri, savaş eşleri ve hizmet malullerinin aileleri yer alıyor. İkinci sırada ise %40 ve üzeri engelli vatandaşlar bulunmakta. Emekliler öncelik listesinin üçüncü kategorisinde yer alıyor. Dördüncü kategori, ilk üç kategoriye girmeyen bir eve sahip olmak isteyen tüm vatandaşları kapsamaktadır.