Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım'a altın ithalatı kotası tahsis etti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasadaki işlenmemiş altın arzındaki daralmayı gidermek için Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na altın ithalatı kotası tahsis ettiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 21:58
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 21:58

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım'a altın ithalatı kotası tahsis etti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasada işlenmemiş altın arzında yaşanan daralma sonucunda Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na altın ithalatı kotası tahsis edildiğini duyurdu.

Bakanlık, altın ithalatında yaşanan artışın dış ticaret dengesi ve ödemeler dengesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla yeni bir düzenleme getirdiğini açıkladı. Buna göre, 07.08.2023 tarihi itibarıyla işlenmemiş altın ithalatı için kota uygulanmaya başlandı ve bu durum altın arzında daralmaya neden oldu.

Altın arzındaki bu daralma üzerine, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na altın ithalatı kotası tahsis edildiği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu düzenlemenin nedeni olarak piyasada yaşanan sorunların azaltılması ve kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanması gösterildi.

Bakanlık, duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“2024 yılı Nisan ayından itibaren, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’ye, Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edilmiştir. Bu kapsamda, yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ilgili ayın ilk 3 iş günü içinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Banka tarafından belirlenen miktarlar doğrultusunda ödemelerin yapılması sonrasında işlenmemiş altın ithalatı gerçekleştirilecek ve hak sahiplerine teslim edilecektir.”

altın