Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Halil Umut Meler'e saldırı davasında flaş gelişme

Halil Umut Meler'e yapılan yumruklu saldırı davasının ilk duruşması bugün görüldü ve mahkeme, davayı 28 Şubat tarihine erteleme kararı aldı

Yayın Tarihi: 09.01.2024 12:40
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 12:40

Halil Umut Meler'e saldırı davasında flaş gelişme

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor Maçı Hakem Saldırısı Davası Duruşması

Geçtiğimiz günlerde oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan hakem saldırısı davasının ilk duruşması gerçekleşti. Saldırganlar arasında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca da bulunuyordu.

Duruşma Detayları

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki Halil Umut Meler ve tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin ile avukatları katıldı.

Faruk Koca'nın Savunması

Faruk Koca, önceki ifadesini tekrarlayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hakeme yönelik tehdit iddialarını reddederek, "Tehdit kısmı doğru değil. Hayatımın boyunca ilk defa birine fiziki müdahalede bulundum. Üzgünüm. Kamuoyuna üzüntülerimi ifade ettim. Mahkeme huzurunda bir kez daha üzüntülerimi iletiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Kenan Çelikkaya'nın Savunması

Sanık Kenan Çelikkaya da önceki ifadelerinin geçerli olduğunu belirtti. Avukatının, "Koca'dan Meler'e yönelik bir tehdit sözü duydunuz mu?" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi.

Şahin Yunus Şahin'in Savunması

Sanık Şahin Yunus Şahin de "Önceki savunmalarım geçerlidir. Meler'den özür dilerim." şeklinde savunma yaptı.

Osman Erkam Can'ın Savunması

Sanık Osman Erkam Can, 4 yıldır profesyonel takım sorumlusu olarak görev yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Olay günü yedek kulübesinin arkasındaki delegasyon alanında maçı izledim. Maç bitiminde başkan ve bazı kişilerin koştuğunu gördüm. Hakemin olduğu yerde kalabalık oluşmuştu, arbede vardı. Ellerimi kollarımı açarak hakeme zarar gelmesini önlemek istedim. Bu sırada hakemin ayağa kalktığını ama arbedenin devam ettiğini gördüm. Önümden biri boğazıma vurdu. Ben de ayağımı oraya salladım, ancak kesinlikle hakeme yönelik bir eylemim olmadı. Kendisi 2 metre önümde duruyordu. İstesem zarar verirdim. Öyle bir niyetim yoktu."

Hakem Meler'in İfadeleri

süper lig

Duruşmada tanık olarak dinlenen hakem Kerem Ersoy'un ifadelerine göre, olayın şiddetli olduğu ve saldırıya uğradığı anlaşıldı. Hakem Meler, olayın iddianamede anlatıldığı şekilde gerçekleştiğini, tehdit sözlerini duyduğunu ve davaya katılmak istediğini bildirdi.

Tanıkların İfadesi

Duruşmada tanık olarak dinlenen hakem Kerem Ersoy ve diğer hakem arkadaşları, saldırının ciddiyetini vurgulayarak sanıkların hakeme yönelik saldırısını doğruladı.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme, yazılı beyanlarını sunmak isteyen avukatlara süre verip duruşmayı 28 Şubat'a erteledi. Kati rapor tanzimi için Meler'i Adli Tıp Kurumuna sevk eden hakim, sanıkların duruşmadan vareste tutulması talebini kabul etti.