Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Haftalarca evden çıkamayabiliriz! Özellikle büyükşehirler için acil uyarı yapıldı

İstanbul ve Çevresinde 4 Hafta Sürecek Kar Yağışıyla Kaplıyor: Büyük Beklenti! İzmir, Ankara, Bursa da Beyaza Bürünecek! İşte Detaylar ve Tarihler!

Yayın Tarihi: 01.01.2024 12:35
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 12:35

Haftalarca evden çıkamayabiliriz! Özellikle büyükşehirler için acil uyarı yapıldı

Büyük bir coşku ve özlemle bekleyen topluluk, nihayet İstanbul'a düşen karın tarihini öğrendi. Ünlü bir meteoroloji kaynağı, uzun süredir beklenen kar haberini sonunda paylaştı ve İstanbul'un yanı sıra birçok şehrin kar durumunu da halka duyurdu. "Muazzam Bir Kar Geliyor! 4 Hafta Boyunca Kapalı Alanlarda Olacağız: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Kar Takvimi" başlıklı haber, İstanbul'a beklenen kar yağışının müjdesini içeriyordu. Meteoroloji kaynağı, "Sakin ol şampiyon" ifadeleriyle, milyonlarca kişiye uzun bir süre kar yağışının devam edeceği bilgisini aktardı.

Kar yağışının başlama ve bitiş tarihine dair detaylar, beklenen duyuru ile birlikte netlik kazandı. İstanbul'da kar yağışı, 3 Ocak tarihinde başlayacak ve tam 4 hafta boyunca devam edecek. Bu uzun soluklu kar yağışı, önceki kışların kurak geçmesi ve yaz aylarındaki yağış eksikliği nedeniyle su sıkıntısı yaşayan İstanbul için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaşımlarına göre, önümüzdeki günlerde Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının Türkiye genelinde sıcaklık artışına neden olacağı belirtildi. Ancak yılbaşına kadar kar yağışı beklenmediği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği vurgulandı. Ancak, yılbaşını takiben beklenen uzun süreli kar yağışı, hava durumu dengesini değiştirecek.

Sosyal medyada paylaşılan kar haritası, İstanbul'un yanı sıra birçok ilde kar yağışının etkili olacağını gösteriyor. 4 hafta boyunca devam edecek bu kar yağışı, kış mevsiminin geç başlamasını telafi ederek bölgeye kar keyfi yaşatacak. İstanbul sakinleri, beklenen kar yağışını sabırsızlıkla bekleyerek kışın tadını çıkarmaya hazırlanıyor.

Hava durumu