Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Güneşli günlere veda! Kar, fırtana, yağmur hepsi birden geliyor! Meteoroloji'den flaş uyarı

Geceleyin başlayacak olan soğuk hava dalgası, Türkiye genelinde sert bir düşüşe neden olacak. Meteoroloji tarafından yapılan duyuruya göre, iç ve doğu bölgelerde kar yağışının etkili olması bekleniyor. Fırtına ve sağanak yağışların da yurdu etkisi altına alması öngörülüyor. Özellikle riskli iller, meteoroloji haritaları üzerinden belirlendi. Hava durumu raporları, önümüzdeki 5 gün boyunca sürecek olan bu olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor. İşte 5 günlük haritalı hava durumu tahmini

Yayın Tarihi: 20.12.2023 10:26
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 10:26

Güneşli günlere veda! Kar, fırtana, yağmur hepsi birden geliyor! Meteoroloji'den flaş uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 20 Aralık Çarşamba günü yayımladığı hava durumu raporuna göre, Türkiye'de perşembe gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgası etkili olacak. Bu durumun birçok ilde kuvvetli sağanak ve kar yağışına neden olması beklenmektedir.

hava-durumu

Sıcaklıkların ülke genelinde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilirken, doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görülebileceği tahmin edilmektedir.

Öğle saatlerinden itibaren Muğla, Aydın il geneli, İzmir ve Balıkesir'in batısı ile Çanakkale'nin güney ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Sabah saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabileceği ifade edilmiştir.

Perşembe gününden itibaren yurt genelinde sağanak yağışın genel olarak etkili olması beklenirken, bazı illerde ise kar ve karla karışık yağmurun etkili olabileceği öngörülmektedir. Hava durumu, kar, fırtına ve sağanak yağışların bir araya gelerek belirli bölgeleri etkileyeceği bir dönemi işaret etmektedir.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

hava-durumu

hava-durumu

hava-durumu

hava-durumu

hava-durumu