Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Galatasaray'da Mauro Icardi hakkındaki gerçek aydınlandı

Icardi, PFDK'dan 1 maç men cezası aldı! Ceza alınan maçta 2 hakem hakkında şok karar alındı! İşte yaşananlar...

Yayın Tarihi: 27.02.2024 15:13
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 15:13

Galatasaray'da Mauro Icardi hakkındaki gerçek aydınlandı

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin MKE Ankaragücü maçında tribünlere yönelik yaptığı hareket sonrasında gelişen olaylar büyük bir tartışmayı beraberinde getirdi. PFDK'nın verdiği 1 maçlık men cezasını onamayan Tahkim Kurulu, Arjantinli futbolcunun Antalyaspor karşılaşmasında forma giyememesine karar verdi.

Mauro Icardi'nin uygunsuz hareketiyle ilgili çıkan polemikte, Ankaragücü resmi başvuru yaparak Hukuk Kurulu'na başvurdu. Hukuk Kurulu, VAR kayıtlarını inceleyerek Icardi'nin eylemini tespit etti ve PFDK'ya sevk etti. Icardi, savunma süresini kullanarak ceza almaktan kurtulamadı. Ancak PFDK, tahrik indirimi yaparak Arjantinli oyuncuya 1 maçlık men cezası verdi.

icardi

Tahkim Kurulu da PFDK'nın kararını onaylayarak Icardi'nin cezasını doğruladı. Ayrıca, Ankaragücü maçındaki görev yapan iki hakem de olayın ardından kızağa çekilecek.

Olayın bir başka boyutu da VAR kayıtlarının incelenmesiyle ortaya çıktı. Fenerbahçe-Kasımpaşa maçındaki olay pozisyonu için bugün açıklanacak VAR kayıtları büyük bir merakla bekleniyor. Eski hakemlerin yaptığı genel yorumlara göre, protokol gereği bu pozisyonda hakemi izlemeye çağrılamayan VAR'ın, %100 kanıt ve ispat olmaksızın pozisyonu değerlendirmemesi gerekiyor.

Türk futbolunda yaşanan bu olaylar, disiplin kurallarının etkili bir şekilde uygulanması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.