Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fırtına alarmı! Meteoroloji’den kritik uyarı: Yarın bu illerde tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava dalgasının devam ettiği bölgede fırtına şiddetinde rüzgarlar beklediğini duyurdu! Özellikle belirli illerde yarın beklenen 8 kuvvetindeki rüzgarlar nedeniyle acil tedbir alınması uyarısı yapıldı. Halkın dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

Yayın Tarihi: 04.12.2023 17:49
Güncelleme Tarihi: 04.12.2023 17:49

Fırtına alarmı! Meteoroloji’den kritik uyarı: Yarın bu illerde tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava dalgasının etkisini sürdürdüğü Türkiye’de Orta Karadeniz bölgesinde Amasra-Sinop arasında yarın kuvvetli fırtına beklediğini açıkladı. Vatandaşlar, olası ulaşım aksaklıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

YARIN ÖĞLENDEN SONRA BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz bölgesinde (Kastamonu-Samsun arası) rüzgarın, yarın öğleden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

TEDBİRLİ OLUN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, soğuk hava dalgasıyla birlikte başlayan yağışların, Orta Karadeniz bölgesinde etkisini artıracağı ve karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği bildirildi.

Orta Karadeniz’de fırtına ne zaman bitecek?

Orta Karadeniz’de fırtına, yarın akşam saatlerinde etkisini azaltacak ve yerini rüzgara bırakacak. Rüzgarın, pazartesi günü de devam edeceği ve salı günü sabah saatlerinde hafifleyeceği tahmin ediliyor.

Orta Karadeniz’de fırtına nasıl önlenir?

Orta Karadeniz’de fırtına, doğal bir afet olduğu için tamamen önlenmesi mümkün değildir. Ancak, fırtınadan korunmak için bazı önlemler alınabilir. Bunlar şunlardır:

Fırtına öncesi ve sırasında Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını takip etmek ve gerekli tedbirleri almak.

Fırtına sırasında açık alanda bulunmamak, mümkünse kapalı ve güvenli bir yerde kalmak.

Fırtına sırasında elektrikli cihazları kullanmamak, fişlerini çekmek ve yıldırımdan korunmak.

Fırtına sırasında cam, tabela, çatı, ağaç ve direk gibi uçabilecek veya devrilebilecek nesnelerden uzak durmak.

Fırtına sırasında araç kullanmak zorunda kalırsanız, hızınızı azaltmak, farlarınızı açmak ve dikkatli olmak.