Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fenerbahçe'nin Süper Lig kararı açıklandı

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulu Kadıköy Ülker Stadı'nda yapıldı. Burada konuşan Başkan Ali Koç, şampiyonluktan çekilmeleri ve Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa finali hakkında konuştu. İşte Ali Koç'un o açıklamaları..

Yayın Tarihi: 03.04.2024 13:46
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 13:46

Fenerbahçe'nin Süper Lig kararı açıklandı

Fenerbahçe'nin Başkanı Ali Koç, dün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'unda bir konuşma yaptı. Önemli açıklamalarda bulunan Başkan Koç, şampiyonluktan çekilme ve aynı zamanda Şanlıurfa'da Galatasaray'a karşı oynanacak Süper Kupa finali hakkında bilgiler verdi. İşte Ali Koç'un o açıklamaları;

Fenerbahçe'nin Süper Lig kararı açıklandı

“Şampiyonluk şansımız hala varken, yorulmadan sonuna kadar mücadele edelim, sahayı boş bırakmayalım, turnuvanın geri kalan maçlarını genç takımla oynayalım. Ulusal Lig'den çekilmeyi yeniden düşünelim. Turnuva bu sezon tüm çabalardan vazgeçmek anlamına geliyor. En kararlı adımı atın, turnuvadan ayrılın. Lütfen geri çekilin. Öte yandan başka bir görüş daha var; Son adım olması gereken turnuvadan çekilmeyi de kapsasa, en kararlı tedbirleri alın.

Bu görüş çok yaygınlaştı, turnuvadan çekilmek yerine dondurma faaliyetlerini önerdiler. Aynı sorunlarla karşılaşmaya devam edeceğiz. Genç takımla turnuvaya devam edip Süper Kupa ve Avrupa'ya gitmemiz yönünde görüş var. A takımla şu anda bu konudaki tutumumuz futbol faaliyetlerine ara vermektir. Şu an için henüz bir değerlendirme yapmadık.

LİGDEN ÇEKİLME DURUMU YOK!

"Bütün tartışmalarımızda en az tercih edilen seçenek turnuvadan çekilmek. Bunun nedeni hukuki ya da sportif değil. Üç ay sonra yapılacak Genel Kurula kadar bu seçeneği ortadan kaldıracağız."

"ÖNÜMÜZDEKİ İKİ SEÇENEK VAR"

Süper Kupa finaline ilişkin iki seçeneklerinin olduğunu söyleyen Ali Koç, “İki seçenek var: Süper Kupa'ya hiç katılmamak ya da U19 takımıyla oynamak. Ben de aynı şekilde geri arıyorum. Lütfen Süper Kupa'yı izlemek için seyahat planı yapmayın veya bilet rezervasyonu yapmayın." dedi.

Diğer taraftan; Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan oylamanın ardından aşağıdaki hususlarda yönetim kuruluna tam yetki verilmesine karar verildi. Bunlar;

1- Uygun bir tarihe ertelenip yabancı hakem atanmadıkça 2023 Süper Kupası'na veya U19 futbol takımıyla oynanılmayacak.

2- Bir sonraki sezondan itibariyle 2 sezon Türkiye Milli Kupası'na katılamamak veya sonraki 2 yıl içinde U19 takımıyla Türkiye Milli Kupası'na katılamamak.

3- Türkiye'deki futbol faaliyetlerimize ilişkin alınan kararlar, her halükarda yurtdışında yapılanma için gerekli yol haritasını belirler ve uygular.

4- Futbolla ilgili tarafların dış müdahaleleri nedeniyle Türk futbolunun sürdürülemez bir noktaya gelmesi nedeniyle UEFA ve FIFA yetkili makamlarından gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmek.