Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fenerbahçe’de yeni dönem başladı! Ali Koç üçüncü kez başkanlık koltuğunda

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde tarihi seçim sona erdi ve Ali Koç, büyük bir farkla yeniden başkan seçildi.

Yayın Tarihi: 10.06.2024 01:30
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 01:30

Fenerbahçe’de yeni dönem başladı! Ali Koç üçüncü kez başkanlık koltuğunda

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde Ali Koç yeniden başkan

Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihi bir seçim sürecinin ardından yeni başkanını belirledi. Seçimli olağan genel kurulda, Ali Koç, büyük bir farkla yeniden başkan seçildi. Bu sonuçla birlikte Koç, sarı-lacivertli kulüpte üçüncü dönemini yaşamaya başlayacak.

9 Haziran’da gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda, mevcut Başkan Ali Koç ile Aziz Yıldırım karşı karşıya geldi. Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00’de sona erdi. Bu süre zarfında, 27 bin 489 üye oy kullandı. Ali Koç, bu oyların 16 bin 464’ünü alarak yeniden Fenerbahçe başkanı seçildi. Rakibi Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oyda kaldı.

fenerbahçe

Seçim sonuçlarına göre, Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasındaki oy farkı 5,981 oldu. Bu sonuç, Fenerbahçe tarihindeki en yüksek katılımlı seçim olarak kaydedildi.

Ali Koç’un yönetim kurulu asil ve yedek listeleri de belli oldu. Asil listede Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Nevres Erol Bilecik, Hüseyin Bozkurt, Mehmet Salih Dereli, Esin Güral Argat, Ali Acun Ilıcalı, Korkut Nedim Keçeli, Ahmet Ketenci, Burak Çağlan Kızılhan, Acar Sertaç Komsuoğlu, Sait Ergun Özen, Fethi Pekin, Mustafa Hakan Safi yer alırken; yedek listede ise Ali Alper Alpoğlu, Selma Perihan Altay Rodopman, Mustafa Kemal Danabaş, Eren Ali Dişli, Özgür Özaktaç, Cenk Öztanık, Rıfat Perahya isimleri bulunuyor.

Seçimin ardından Aziz Yıldırım ve Ali Koç, kürsüye birlikte çıktılar ve birbirlerine sarılarak kongre üyelerini selamladılar. Bu an, tarihi bir fotoğraf olarak kaydedildi.

Ali Koç, seçim sonrası yaptığı konuşmada, “Artık Fenerbahçe çağı, bugünden itibaren başlıyor.” ifadelerini kullandı. Koç, Fenerbahçe’nin, hocasının, sporcularının, başkanının, yönetimini sosyal medyada çerez haline getirmemek için tüm üyelere çağrıda bulundu. Bu yeni dönemde, Fenerbahçe’nin rekabete, rakiplerine, belden aşağı vuranlara ve yıkmak istediği sisteme odaklanacağını belirtti.