Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Faturasını ödeyemeyenlere 260 TL fatura desteği! Bu iki şartı sağlamak yetiyor

Enerji fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği! 4 milyon haneye elektrik faturası desteği geliyor. Aylık 260 TL'ye kadar yardım alabileceksiniz. Başvuru şartları ve detayları haberimizde.

Yayın Tarihi: 01.03.2024 07:37
Güncelleme Tarihi: 01.03.2024 07:37

Faturasını ödeyemeyenlere 260 TL fatura desteği! Bu iki şartı sağlamak yetiyor

Elektrik faturalarındaki artan maliyetlere karşı devlet, vatandaşlarına finansal destek sağlamaya devam ediyor. 4 milyon 53 bin 500 haneye yönelik uygulanan elektrik tüketim desteği, 2024 yılında da devam edecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından belirlenen hak sahipleri, aylık 260 TL'ye kadar elektrik faturası yardımı alabilecekler. Bu destek, hanedeki kişi sayısı ve tüketilen elektrik miktarına bağlı olarak değişiklik gösterecek.

Başvuru süreci oldukça kolay olan bu destek programında hak sahiplerinin herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Hak sahipleri, kimlik kartları ve elektrik faturalarıyla birlikte PTT şubelerine giderek işlemlerini tamamlayabilecekler. Bu sayede, destek otomatik olarak elektrik faturalarına yansıtılacak.

elektrik fatura

2024 yılı için yaklaşık 10 milyar TL'lik bütçe ayrılan bu destek programı, hükümetin enerji alanındaki yardımlarının devam ettiğini gösteriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yapılan desteklerle ilgili yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda sağlanan destek miktarının 19.2 milyar TL'yi bulduğunu belirtti.

Elektrik tüketim desteğinden yararlanmak için belirli şartlar bulunuyor. Hane halkı gelirinin asgari ücretin net tutarının 3 katından az olması, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin net tutarının 1/3'ünden az olması, mavi veya yeşil kart sahibi olma durumu, 65 yaş üstü tek başına yaşayan ve geliri asgari ücretin net tutarından az olan kişiler ile engelli aylığı alan kişiler destekten faydalanabilirler.

Elektrik faturalarına devlet desteği, enerji maliyetlerindeki artışa karşı vatandaşlara önemli bir maddi rahatlama sağlamayı hedefliyor. Bu program, ihtiyaç sahibi hanelerin bütçelerini koruma ve enerji yükünü hafifletme amacını taşıyor. Daha fazla bilgi ve başvuru için SYD il/ilçe müdürlükleri, PTT şubeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi web siteleri üzerinden bilgi alınabilir.