Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Faturanızı şıp diye düşürecek, petekleriniz alev alev yanacak! Evde ucuza ısınmak için pratik yöntem

Kış geldi. Kombi ısınırken cepler de bir taraftan yanmaya başladı. Burada sizler için derlediğimiz bazı yöntemlerle tasarruf edebilirsiniz.. İşte; Evde ucuza ısınmak için pratik yöntemler..

Yayın Tarihi: 28.12.2023 08:46
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 08:46

Faturanızı şıp diye düşürecek, petekleriniz alev alev yanacak! Evde ucuza ısınmak için pratik yöntem

Kışın gelmesiyle birlikte kombi yanmaya başladı. Kombiler evinizi ısıtırken cebinizi yakmaya başladı. Kombinizi doğru kullanıp kullanmadığınızdan emin değilseniz mutlaka yazımızı okuyun. Burada bir araya getirdiğimiz yöntemler faturanızı önemli ölçüde azaltabilir.

"Yoğuşmalı kombilerin derecesi çok önemli"

Kombinizin düzenli bakımı, radyatörünüzün düzgün yanması açısından önemlidir. Kombi bakımının düzenli bir şekilde yapılması, peteklerin sağlıklı yanması bakımından büyük önem taşımaktadır.

Evde ucuza ısınmak için pratik yöntem

Herhangi bir sorun çıkması halinde hemen ustasını çağırmak yerine kombi ve petek kontrollerinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Kazandaki suyu kendiniz kontrol edebilirsiniz. Kazanınızdaki su normal ise büyük miktarda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Yoğuşma oranına dikkat edin!

Yoğuşmalı kombi kazanların da tasarrufa önemli etkisi vardır. Kombiler evin tüm odalarını aynı derecede değil, farklı derecelerde ısıtır. Bu durumda yoğuşmalı kombi odaya bağlı olarak ısıtma yapacaktır.

Oturma odasının, yatak odasının ve mutfağın ideal sıcaklık değeri 20 derecedir. Giriş, giriş ve koridorlar için ideal sıcaklık değerinin 15 derece olduğu vurgulanıyor. Banyo için ideal sıcaklık 24 derecedir.