Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fatih Terim’in hesabı mercek altında! Gizli fon dolandırıcılığı davasında şok gelişme

İstanbul’da “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen ve birçok ünlü ismi mağdur eden dolandırıcılık davasında, teknik direktör Fatih Terim’in hesap hareketlerinin incelenmesi istendi. Savcılık, Terim’in 2 Haziran’da verdiği ifade sonrası banka hesap dökümünü talep etti. Davada tutuklu yargılanan 2 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yayın Tarihi: 15.12.2023 17:28
Güncelleme Tarihi: 15.12.2023 17:28

Fatih Terim’in hesabı mercek altında! Gizli fon dolandırıcılığı davasında şok gelişme

Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim, yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen ve birçok ünlü ismi mağdur eden dolandırıcılık davasında hesap hareketleri incelenmek üzere savcılığa sevk edildi. Terim, 2 Haziran’da verdiği ifade sonrası banka hesap dökümünü savcılığa sunmak zorunda kaldı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si tutuklu 7 sanık hakkında açılan davada, yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, 2 Haziran'da "müşteki" sıfatıyla ifade veren Terim'le ilgili banka hesap hareketlerinin dökümünü talep etti.

Öte yandan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'le ilgili dosya üzerinden tutukluluk incelemesi yaptı.

BİR BANKA MÜDÜRÜNÜN BAŞLATTIĞI DOLANDIRICILIK ZİNCİRİ

Davanın sanığı Seçil Erzan, bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalışıyordu. Erzan, müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini söyledi. Ancak Erzan, Çeviker’in paralarını geri vermedi. Çeviker, durumu bankaya bildirdi. Banka, Erzan hakkında suç duyurusunda bulundu.

FUTBOLCULAR, İŞ İNSANLARI VE ÇEŞİTLİ MESLEK GRUPLARINDAN 30 MAĞDUR

Erzan, bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından 30 kişiyi dolandırdı. Erzan, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, mağdurları bu fona para yatırmaya ikna etti. Ancak gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığı ortaya çıktı.

SAHTE BELGELER, BANKA KAŞESİ VE ISLAK İMZA

Erzan, mağdurların verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturdu. Bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını attı. Mağdurlara teslim ettiği belgelerle onları kandırdı. Dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği tespit edildi.

SANIKLARIN CEZA ALMASI BEKLENİYOR

Davada sanık Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Davanın ikinci duruşması 12 Ocak 2024’te yapılacak.