Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Faizle boğuşmak istemeyenler o bankaya koşuyor! Son kez düşük faizli kredi için başvurular açıldı

Kredi düzenlemelerinde yeni kampanya başlatılırken en az kredi faiz oranı yüzde 7 olarak açıklanırken ihtiyaç kredileri açıklandı. TCMB kredi kartları ve krediler üzerinde düzenlemeye gidilerek karar açıklandı.

Yayın Tarihi: 25.02.2024 14:58
Güncelleme Tarihi: 25.02.2024 14:58

Faizle boğuşmak istemeyenler o bankaya koşuyor! Son kez düşük faizli kredi için başvurular açıldı

Türkiye cumhuriyet Merkez Bankası kredi kartları ile kredilere yeni düzenleme uygulamaya geçilirken bu açıklamanın üzerinden vatandaşlar düşük faiz imkanıyla beraber faydalanabilecek. Bankalar arasından gelen haberle beraber müşterilere destek verilirken ihtiyaç kredisi kampanyaları açıklandı. Yapılacak düzenlemeyle beraber faiz oranlarının çok daha fazla artacağı bilinirken son düşük faizli krediler için çeşitli ihtiyaçların karşılanması amaçlanıyor.

MERKEZ BANKASINDAN KREDİ UYGULAMASI
Geçtiğimiz sene yapılan kredi kartı ve kredi kullanımlarında orantısız şekilde artış göstermesinde inceleme yapılırken Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yaptığı açıklamalar düzenlemesine sinyal verilir. Düşük ve sabit orta gelirli vatandaşların kredi kartı ve kredi kullanımlarında artışın dengelenmesiyle kısa sürede kısıtlanmalar yaşanacaktır.

düşük faizli kredi
EN DÜŞÜK FAİZLİ İHTİYAÇ KREDİSİ
Düzenlemeler sonrasında en düşük faiz oranı yüzde 7 olarak açıklanırken bu durumda vatandaşlar en düşük faiz oranlı ihtiyaç kredilerini araştırmaya başladı. İleriki zamanlarda kolaylıkla ödeyebileceğiniz bir yatırım olurken en düşük faiz oranı yüzde 2,99 olarak Albaraka Türk tarafından başlatıldı.
Albaraka Türk Bankası’ndan ihtiyaç kredisi çeken vatandaşlar yeni düzenleme sonrasında 2,99 faiz oranından faydalanabilecek. Bu duruma örnek verilecek olunurken 50 bin TL çeken vatandaşlar 36 aya kadar vade imkanından da yararlanarak aylık 5.292,74 TL ödeme yapacak. Mevcut en düşük faiz oranı sayesinde toplam geri ödeme ise 63.800,38 TL olacak.