Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Eve usta çağırmadan önce siz bakın! Bu öneriyle cebinizden para çıkmadan kombiniz cayır cayır yanacak

Kış aylarının gelmesiyle beraber evlerin olmazsa olmazı kombilerin bakımı için usta çağırmaya son verdirecek yöntemler geldi. Soğuk havalarda kombi bakımı nasıl yapılır, kaç derece olmalıdır? İşte tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 11:22
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 11:22

Eve usta çağırmadan önce siz bakın! Bu öneriyle cebinizden para çıkmadan kombiniz cayır cayır yanacak

Her evde olan ve büyük rahatlık olan kombilerin bakımı her sene kış aylarına giriş yapılırken tazelenirken düzenli olarak baktırdığınızda yıl sorunsuz eviniz ısınsın için yöntemler açıklandı. Kombi bakımının düzenli yaptırılması ve bu hassasiyetiyle devam ettirilmesi üzerine kışın kombi bakımı yapılmasına dair detaylar haberimizde yer almaktadır.

KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Her yıl kışa giriş yapılırken senede bir olması gereken kombilerin bakımı için arıza yaşanmaması için bakım yapılması gerekir. Öncelikli olarak kombilerin ve peteklerin bakımları düzenli yapıldığında yüzde 30 oranında tasarruf sağlanır.

Kombi alımlarında yüksek verim sağlanmasına özen gösterilirken yoğuşmalı kombiler, hem çevrenizin hemde bütçe dostu olarak karşılanır.

kombi bakımı

Kombilerin sıcak su ve kaloriferin olmasıyla çalışıp çalışmadığı kontrol edilmesi gerekir.

-Kombinin su boşaltma işlemini her sene düzenli yapıldığında gençleşme tankı hava alınarak ölçümler yapılır.

YOĞUŞMALI KOMBİ DERECESİ

Evin ideal sıcaklığı her odada aynı oranda olması gerekirken oturma odası, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değerleri 20 derece olarak belirlendi. Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15 derece olması gerekir. Banyo ise ideal sıcaklık değeri 24 derece olmasına bakılır.

Tam yoğuşmalı kombilerde 50 derece ve altında olduğunda tasarruf sağlandığı görülür. Yoğuşmalı kombiler üzerine sıcaklık artış gösterirken cihazın yoğuşma oranı düşüşe geçer. Enerji tüketimine bakılırken doğalgaz faturanızın daha yüksek gelmesi yaşanabilir durumdur.