Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evde iki patates varsa haşlayıp bunu deneyin! Öğle yemeklerinde lezzet şöleni yaşatacak

Haşlanmış patatesler hafif, besleyici ve son derece çok yönlü besinlerden biridir. Haşlanmış patatesleri kullanarak evde lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Sadece iki patatesle yapılabilecek enfes bir tarifle karşınızdayız.

Yayın Tarihi: 02.03.2024 15:41
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 15:41

Evde iki patates varsa haşlayıp bunu deneyin! Öğle yemeklerinde lezzet şöleni yaşatacak

1. Patates salatası: 

Haşlanmış patates tarifleri

Haşladığınız patatesleri küçük parçalar halinde kesin. Doğranmış kırmızı soğan, taze sebzeler, (maydanoz veya dereotu) zeytinyağıyla karıştırın. İçerisine tuz ve karabiber katın, limon suyuyla tatlandırın. Bu basit tarif hem sağlıklı hemde oldukça hafiftir.

2. Patates köftesi: 

Haşlanmış patates tarifleri

Haşlanan patatesleri ezip püre haline getirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış kırmızı biber, maydanoz ve tuzu ekleyin. Karışımdan köfteler yapın, üzerine galeta unu ya da aleta unu serpin ve kızgın yağda kızartın. Bu leziz patatesli keki ister misafirlerinize ikram edebilir, isterseniz de çocuklarınıza atıştırmalık olarak ikram edebilirsiniz.

Haşlanmış patates kullanılarak yapılabilecek tarifler bunlarla sınırlı değil. İstenirse patatesler rendelenip krep haline getirilebilir, çorbalarda kullanılabilir ve çeşitli soslarda rafine edilebilir. Haşlanmış patatesler kullanışlı ve besleyici bir yemek için mükemmel bir malzemedir.