![Evde Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır? Cevizli Sucuk Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar Nelerdir?](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/image_1200x_6580155cad43d.jpg)
Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?
Cevizli sucuk, kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif için gerekli malzemeler şunlardır:
- Ceviz
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
- 3 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- ip
- iğne
Cevizli sucuk yapmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir:
- Cevizleri bir gece önceden ılık suda bekletin. Bu şekilde daha yumuşak olacak ve ipe dizmek daha kolay olacaktır.
- Cevizleri sudan çıkarın ve kurulayın. Sonra iğneye ip geçirin ve ipin ucuna bir düğüm atın. Cevizleri iğne yardımıyla ipe dizin. İstediğiniz uzunlukta cevizli sucuklar hazırlayın.
- Bir tencereye su, un, nişasta ve şeker koyun. Karıştırarak iyice çözün. Sonra pekmezi ekleyin ve kısık ateşte koyulaşıp parlak bir görünüm alana kadar pişirin.
- Pekmezli karışım hazır olduğunda, ipe dizdiğiniz cevizleri tencereye batırın ve her tarafını pekmezle kaplayın. Fazla pekmez'in akması için bir süre bekletin. Sonra cevizli sucukları bir yere asın ve güneşte 1-2 gün kurumaya bırakın.
- Tencerede kalan pekmezli karışımı yağlı kağıda dökün ve ince bir tabaka halinde yayın. Üzerine kırık ceviz serpin ve pekmezli pestil yapın. Pestili de güneşte kurutun.
- Kuruyan cevizli sucukları dilimleyerek servis edin. Kuruyan pekmezli pestili de isterseniz rulo yapın, isterseniz üçgen şeklinde sarın. Afiyet olsun.