Bist 100
9.736,46 0%
DOLAR
32,51 -0,12%
EURO
34,78 -0,25%
ALTIN
2.412,12 -0,24%

Evde 2 ayva varsa deneyin! Ayvalı Alman keki yediğiniz tüm kekleri unutturacak

Pasta Şeflerinden Didar Yanar'ın hazırladığı, çay saatlerine çok yakışan bir Alman ayva keki tarifiyle karşınızdayız.

Yayın Tarihi: 02.03.2024 09:14
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 09:14

Evde 2 ayva varsa deneyin! Ayvalı Alman keki yediğiniz tüm kekleri unutturacak

Ayvalı Alman Keki Tarifi

Malzemeler

4 adet M yumurta

145 gr şeker

90 gr süt

90 gr sıvı yağ

15 gr kabartma tozu

195 gr un

100 gr çekilmiş fındık

Ayvalı harç için:

2 adet ayva

40 gr şeker

Ayvalı Alman Keki Tarifi

Hazırlanışı:

Ayvaları elma dilimleri ve patates dilimleri halinde kesin. Daha sonra içerisine şeker ekleyin.

Teflon kaplı tavada çok uzun süre kaynatmamaya dikkat ederek kızartın.

Yuvarlak bir kalıbın içerisine yağlı kağıt serin, üzerine ayvaları yayın ve soğumaya bırakın. Kek için yumurtayla şekeri mikserle çırpın.

Yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip çok fazla karıştırmamaya dikkat ederek birleşene kadar karıştırın.

Son olarak fındıkları ekleyip karıştırıp ayvaların üzerine dökün.

Daha sonrasında önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz ters çevirin ve pişirme kağıdını dikkatlice çıkarın. Soğuduktan sonra dilediğiniz meyve ve sebzelerle süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.