Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,55 0,28%
EURO
35,23 0,62%
ALTIN
2.423,04 -0,14%

Eşinden ayrılanlar eyvah diyecek! O hakkınız artık olmayacak: Boşanmayı iki kez düşüneceksiniz...

Ayrılık aşamasında olan çiftleri ilgilendiren haber geldi. Zonguldak'ta meydana gelen bir olay sonucunda boşanacak olan çiftlerin hakları karşısında Yargıtay'dan şok karar geldi.

Yayın Tarihi: 14.03.2024 11:36
Güncelleme Tarihi: 14.03.2024 11:36

Eşinden ayrılanlar eyvah diyecek! O hakkınız artık olmayacak: Boşanmayı iki kez düşüneceksiniz...

Fiilen ayrı yaşayan eşlerden birinin mal varlığının bir kısmı elden çıkarmasına dair girişimlerde bulunurken anlaşılması durumunda tasarruf yetkisinde sınırlamaya gidildi.

Zonguldak'ta yaşana olay herkese ders oldu. Evini terk eden bir adam, başka bir kadınla beraber yaşamaya başlarken adam, eşiyle birlikte yaşarken aldığı evi ve kadının çektiği 98.000 avro kredi ile alınan arsayı satışa çıkartılması karşısında kadın ise 2 yıl önce evden ayrılan kocasının ailenin ekonomik varlığını tehlikeye attığına değinerek satış girişimine sınırlama getirileceğine dair talepte bulundu.
boşanma kararı
Zonguldak 1. Aile Mahkemesi, kocanın satış yetkisine sınırlama getirerek bahsi geçen arsa üzerinde satış yapılması için kadının rızası olması gerektiğine dair karara varıldı. Fakat, davalı koca karara itiraz edince dosya Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'nin gündemine getirili. Yerel mahkemenin kararını kaldırarak davanın reddedildiği görülürken durum Yargıtay'a taşındı ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davalı kocanın satış yetkisine sınırlama getirilmesinin şartlarında düzenlemeye gidilmesi yönünde düzenleme kararı verildi.
Alınan kararla beraber, boşanma öncesinde mal varlığını elden çıkaran eşlere karşı sınırlama getirilmesi yönünde bir emsal değerinde düzenleme yapıldı.