Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Engelli Kamu Personeli Alımı İçin Tercih Kılavuzu Yayınlandı: 2024 EKPSS Kamuya 2392 Memur Alımı

ÖSYM, 2024 yılında yapılacak EKPSS ile 2392 engelli kamu personeli alımı için tercih kılavuzunu yayımladı. Engelli adaylar, tercihlerini 10-19 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Kamuya ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans mezunu engelli personel alımı için kontenjanlar ve şartlar belli oldu.

Yayın Tarihi: 10.01.2024 16:36
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 16:36

Engelli Kamu Personeli Alımı İçin Tercih Kılavuzu Yayınlandı: 2024 EKPSS Kamuya 2392 Memur Alımı

EKPSS ile Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

EKPSS ile mezuniyet düzeylerine göre dağıtılan kontenjanlar şöyle:

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: Hizmetli

Ortaöğretim Mezunu: Kaloriferci, Teknisyen, Çocuk Eğiticisi, Hemşire, Hizmetli, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Memur, Müezzin Kayyım, VHKİ, Temizlik Hizmetlisi, Sağlık Teknisyeni, Laborant, Veteriner Sağlık Teknisyeni

personel alımı

Ön Lisans Mezunu: Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, İmam Hatip, Kameraman, Kuran Kursu Öğreticisi, Matbaacı, Memur, Muhasebeci, Müezzin Kayyım, Programcı, Sağlık Teknikeri, Sekreter, Tahsildar, Tekniker, Veteriner Sağlık Teknisyeni, VHKİ

Lisans Mezunu: Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Biyolog, Çocuk Gelişimcisi, Din Görevlisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Hemşire, İmam Hatip, İstatistikçi, Kimyager, Kuran Kursu Öğreticisi, Kütüphaneci, Memur, Mimar, Muhasebeci, Müezzin Kayyım, Mühendis, Öğretmen, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Şehir Plancısı, VHKİ, Veteriner Hekim, Yönetim Görevlisi, Zabıt Katibi

gibi kadrolarda kamuya atamalar gerçekleştirilecek.

EKPSS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile yapılacak yerleştirmeye ilişkin esasları kapsamaktadır.

Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için EKPSS girmiş olmaları gereklidir.

Ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Adaylar, 2024 Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'na [1 bağlantı](link)dan erişebilecektir. Tercihlerini, 10 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek olan adaylar, bu süre zarfında tercih işlemlerini bireysel olarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin belirlediği iki adres üzerinden yapabilirler. Tercih işlemleri 10 Ocak 2024 tarihinde saat 15.15'te başlayacak ve 19 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri önemlidir.EKPSS Tercihleri İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Engelli Memur Personel alımında adaylardan, şu şartlar aranmaktadır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

18 Yaşını tamamlamış olmak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan EKPSS Tercih Kılavuzu Açıklaması

Türkiye’de engelli bireylerin kamu kurumlarında istihdam edilmesine yönelik önemli bir adım atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında planlanan EKPSS’nin tercih aşamasının başladığı ve 2392 engellinin kamu kurumlarına atanacağı vurgulandı. Adayların tercih yapabilmesi için kullanacakları rehber niteliğindeki tercih kılavuzu, 10-19 Ocak tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Adayların, tercih kılavuzunu dikkatlice okuyarak, tercihlerini yapmaları gerektiği belirtildi.