Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emniyet’ten kadrolu iş fırsatı: Emniyet Genel Müdürlüğü lise mezunu kadrolu hizmetli alımı yapacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, kadrolu olarak çalıştırmak üzere lise mezunu hizmetli alacak. Başvurular Ocak ayında online olarak yapılacak. Adayların KPSS puanı ve yaş şartı gibi kriterleri sağlamaları gerekiyor.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 13:04
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 13:04

Emniyet’ten kadrolu iş fırsatı: Emniyet Genel Müdürlüğü lise mezunu kadrolu hizmetli alımı yapacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, lise mezunu 38 hizmetli alımı yapacağını duyurdu. Personel alımı için başvurular Ocak ayında başlayacak. Adayların KPSS puanı ve yaş şartı gibi kriterleri sağlamaları gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatında kadrolu olarak çalıştırmak üzere lise mezunu 38 hizmetli alımı yapacağını duyurdu. EGM, personel alım ilanına başvuruların Ocak ayında başlayacağını bildirdi. Biz de bu haberimizde personel alım ilanının ayrıntılarını sizlerle paylaştık. İşte başvuru detayları.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre merkez ve taşra teşkilatında kadrolu statüde personel alımı yapacağını açıkladı. Personel alımı için sözlü ve/veya uygulamalı sınav yapılacak. Sınav sonucunda başarılı olan adaylar, Emniyet Teşkilatı’na atanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

personel alımı

Personel alımı için başvuracak adayların aşağıdaki şartları sağlamaları gerekiyor:

a) 2022 yılı KPSS ortaöğretim düzeyinde KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak. b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak. c) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenecek.) ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenecek.) d) Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak. e) Sınav komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde adayların tamamını elemeye yetkili olacaktır. f) Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğine göre en az 3 yıl çalışmaları zorunlu olup, başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylara atama onayları dışında yapılacak duyurular, Emniyet Genel Müdürlüğü internet adresinden yapılacak olup adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir. Adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden takip edebileceklerdir.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Personel alımı için başvuracak adayların ayrıca aşağıdaki özel şartları sağlamaları gerekiyor:

a) Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak. b) Yapılacak sınav için 02.01.2023 tarihi itibariyle 25 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını tamamlamamış olmak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Personel alımı için başvurular 2 Ocak ile 12 Ocak tarihleri arasında “https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresi üzerinden online olarak yapılacak.