Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emeklinin gözlerini ışıldatan 6000 TL zam sözü geldi! O emekliler şipşak yararlanacak

Hayat pahalılığının yüksek olması nedeniyle emekliler zam bekleyişi içindeler. Temmuz ayında olması beklenen zam haberi için sıcak gelişmeler yaşandı. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 24.05.2024 21:13
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 21:13

Emeklinin gözlerini ışıldatan 6000 TL zam sözü geldi! O emekliler şipşak yararlanacak

Milyonlarca emekli temmuz ayının gelmesini dört gözle bekliyor. Emekliler temmuz ayında zam yapılmasını umut ediyorlarken yeni gelişmeler oldu. Detaylar haberimizde…

dizi

16 MİLYON EMEKLİYE SABAH MÜJDESİ 6.000 TL SEYYANEN ZAM! MECLİSTEN SÜRPRİZ ASGARİ AYLIK TEMMUZ ZAMMI

Ülkemizde yaşayan milyonları aşkın emeklinin yüzünü güldürecek haber geldi. Ayrıntılar haberimizde…

MECLİSTEN SÜRPRİZ ASGARİ AYLIK TEMMUZ ZAMMI… 16 MİLYON EMEKLİYE SABAH MÜJDESİ 6.000 TL SEYYANEN ZAM

Tam 16 milyon emekli bu haberi bekliyor! Ekonomik krizden etkilenen emekliler uzun süredir maaş zammını bekliyordu! Bu kapsamda temmuz ayında aylık 6.000 TL'lik artışın gündeme geldiği bildirildi. İşte bu konuyla ilgili tüm detaylar! 2024 yılı emekliler için önemli yeniliklere sahne oluyor. Çünkü 2024'ten itibaren asgari emekli maaşı 10 bin TL'ye çıktı. Bu nedenle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ek artış uygulanarak toplamda yüzde 49,25 oranında artış sağlandı. Ayrıca bayram ikramiyesi de %50 artırılarak 3.000 TL'ye çıkarıldı. Ancak yüksek enflasyon emeklileri zor durumda bırakıyor!

İŞTE EMEKLİLERE YAPILACAK SEYYANEN ZAM HABERİ!

Temmuz ayında emekli sayısının artacağını biliyoruz. Ancak bu dönemde inanılmaz artışlar da gündemde! Üstelik emeklilere yönelik bu destek bununla da bitmiyor. Hükümet emeklilere yönelik önemli özel yardımlar hazırlamaya devam ediyor. Bu nedenle yeni emeklilik kanununun ayrıntıları TBMM Genel Kurulu'na sunulacak. Bu detayların mobil artışı içerdiği belirtiliyor!

Bildiğimiz gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını "Emekliler Yılı" ilan etti. Ayrıca Erdoğan, temmuz ayında emekli maaşlarındaki artışın uygulanması için Maliye ve Çalışma Bakanlığı'na talimat verdi. Üstelik Meclisin gündeminin ilk maddesi yine emekliler olacak! Belediyeler ve bankalarla imzalanan protokoller sayesinde emeklilere yönelik yeni yardımlar devreye girecek. Emekliliklerde sosyal oran uygulaması temmuz ayı boyunca devam edecek.

Bu bağlamda emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor. Artışla birlikte emeklilerin satın alma gücü artacak ve tatilde daha rahat edecekler! TBMM Genel Kurulu'na sunulacak yeni Emeklilik Kanunu'nun emeklilere yönelik çeşitli iyileştirmeler ve destekler getirmesi bekleniyor. Bu nedenle emeklilerin bir miktar ekonomik rahatlamadan yararlanacağı umulmaktadır!

Emeklilere yönelik tedbirlerin 2024 yılı boyunca kademeli olarak devreye gireceği belirtilse de kademeli artışın ne kadar olacağı sorusu gündemde! Bu durumun yakında netleşeceği söyleniyor!