Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekli maaşlarına 3'lü formül birden! Temmuz maaşları kuruşu kuruşuna hesaplandı

Emekli maaşları için farklı farklı formüller vatandaşın iyiliği için sunulmaktadır. İşte, detaylar...

Yayın Tarihi: 21.04.2024 08:44
Güncelleme Tarihi: 21.04.2024 08:44

Emekli maaşlarına 3'lü formül birden! Temmuz maaşları kuruşu kuruşuna hesaplandı

Bildiğiniz gibi hem emeklilere hem de asgari ücretli vatandaşlara Ocak ayında zam yapılmıştı. Bu zamların ardından vatandaş tarafından Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda emekli maaşları için farklı farklı yöntemler ortaya çıkarılıyor. 

Emekli maaşlarına Temmuz ayında zammı geliyor. Özellikle SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri tarafından maaş zamları araştırılmaktadır. Şuanda en düşük 10 bin TL olan emekli maaşlarının düzenlenmesinin ne zaman yapılacağı merak edilmekteydi. Bu düzenlemenin Temmuz ayında değerlendirileceği belirtildi. 

Emekli Maaşına Zam Yapılacak Mı? 

Emekli maaşına zam yapılıp yapılmayacağı merak içerisinde araştırılmaktadır. Bildiğiniz gibi emekli maaş zamları 6 aylık enflasyona göre değerlendirilmektedir. Bu kapsamda emekli maaş zammı hesaplanırken 6 aylık enflasyon oranı da eklenerek refah payı hesaplanacak. Bu kapsamda taban maaşlar her zam döneminde yeniden ele alınarak yeniden maaş değerlendirmesi yapılacak. 

Zam olacak mı

Bir diğer formül ise aylık enflasyon formülüdür. Bildiğiniz gibi şuana kadar ilk 3 aylık enflasyon oranı belli oldu. Üzerine 3 aylık daha enflasyon oranı eklenirse emekli maaşına yapılacak zam da belli olacaktır. 

Son olarak asgari ücrete zam yapılırken değerlendirilen formülde kullanılabilir. Bu formül işe yararsa maaş 17 bin TL'ye yükselmekle beraber emeklilerin yüzü gülmüş olacak. 

Henüz yapılacak zamla ilgili detaylı bilgi gelmese de konuyla ilgili net bilgi geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.