Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Elektrik faturalarında yeni dönem! Ay sonunda sürprizlere son

Elektrik tarifelerine ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Artık faturalarınızı anlık olarak takip edebilirsiniz. Yeni duyuruda, elektrik faturanızın gelmesini beklemeden yeni gelecek olan sistem üzerinden takip edebileceğiniz belirtildi. Bu konuyla ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz..

Yayın Tarihi: 24.12.2023 11:33
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 11:33

Elektrik faturalarında yeni dönem! Ay sonunda sürprizlere son

"Elektrik faturası anında takip edilecek"

Elektrik tarifelerine yeni bir sistem getirildi. Şikayetler üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yeni düzenlemeler açıkladı. Artık faturanızı anında kontrol edebileceksiniz.

Türkiye'nin tamamını kapsayan proje, “Milli Akıllı Sayaç Sistemi” uygulaması kullanılarak geliştirildi. Tüketiciler faturalarını anında görebiliyor. Vatandaşlar elektrik kullanımlarını ve güncel fatura bilgilerini anlık olarak kontrol edebildikleri için bu sistem hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorlar.

"Milli akıllı sayaç sistemi devreye alındı"

Milli akıllı sayaç sistemi

Ulusal akıllı ölçüm sisteminin devreye girmesi bu konunun ayrıntılarını sorgulattı. Akıllı elektrik sayacı sistemlerinde uygulanan uygulamalar, sistem verilerini anlık olarak cep telefonunuzdan takip etmenize olanak sağlar. Mobil uygulamanıza bağlı dairelerin verilerini kolayca görüntüleyin. Bu, ev sahiplerinin aylar arasındaki harcamalarını karşılaştırmasına olanak tanır. Ayrıca mobil uygulama planlı elektrik kesintilerini de aktaracak.

"Değişim için ücret alınmayacak"

Dağıtım sistemine yeni bir sayacın bağlanmasıyla kullanıcılar sayaç değişimi için ödeme yapmak zorunda kalmayacak. Sistemin altyapısı, ekipman ve sistemlerin kurulumu, dağıtımı ve diğer işlemlerinden sorumludur.

Elektrik tarifelerinde yeni dönem..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan bir açıklamada yeni bir projenin duyurusu yapıldı. 'Milli Akıllı Saat Sistemi' projesinde son aşamaya gelindiği belirtilen açıklamada enerji tüketimiyle ilgili bundan sonraki süreçte daha şeffaf bir döneme girileceği kaydedildi. Yeni dönemde artık elektrik tarifelerinin anlık olarak görüntüleneceği ve ev sahiplerinin tarifelerini komşularıyla karşılaştırmalarına olanak sağlanacağı açıklandı.

Enflasyondan kaynaklanan zorluklar nedeniyle pek çok kişi yüksek faturalarla karşı karşıya kalıyor. Tasarıya karşı muhalefet en üst seviyeye ulaştı ve devlet bu konuda bir adım daha attı.

Gelen şikayetlere çözüm bulabilmek adına yeni bir sistem açıklandı. Milli Akıllı Saat Sistemiyle birlikte enerji tüketimi halk tarafından yakından takip edilecek. Faturanızı anında görecek ve enerji tasarrufu konusunda önemli bir adım atacaksınız. Ayrıca fatura karşılaştırmaları da yapabilirsiniz. Kamuoyu şimdi bu uygulamanın hangi tarihte hayata geçireceğini sorguluyor.