Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,46 0,11%
EURO
34,75 -0,17%
ALTIN
2.411,28 -0,48%

Ekmeğe zam değil indirim geldi! Artık tanesi 5 TL'ye satılacak

Dr. Cemil Tugay liderliğindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bütçesine katkıda bulunmak amacıyla halk ekmeğin fiyatını 7 TL'den 5 TL'ye indirme kararı aldı. Bu indirimle birlikte, İzmir halkı daha uygun fiyatlı ekmek almanın rahatlığını yaşayacak.

Yayın Tarihi: 17.04.2024 08:02
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 08:02

Ekmeğe zam değil indirim geldi! Artık tanesi 5 TL'ye satılacak

31 Mart'taki yerel seçimler sonrası, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın öncülüğünde, halkın temel gıda maddelerinden olan ekmeğin fiyatında indirime gidildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Halk Ekmek Fabrikası, daha önce 7 TL olan ekmek fiyatını, 16 Nisan Salı gününden itibaren 5 TL'ye düşürmüş bulunuyor. Bu adım, İzmir halkına ekonomik bir nefes aldıracak.

Ekonomik Zorluklar Karşısında Dayanışma: Halk Ekmek Fiyatları Düşüyor

Ekonomik zorlukların gölgesinde, Başkan Tugay'dan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Günlük yaşamın temel ihtiyaçlarından biri olan ekmek, artık daha erişilebilir olacak. Başkan Tugay'ın açıklamasına göre, Halk Ekmek büfeleri yarından itibaren günlük 120 bin ekmek üretimine başlayacak ve bu ekmekler şehrin 93 farklı noktasında sadece 5 TL karşılığında satışa sunulacak.

ekmek fiyatları

"Bu zor günleri beraber atlatacağız," diyen Başkan Tugay, ekonomik zorlukların vatandaşların alım gücünü azalttığını ve maddi sıkıntılara yol açtığını belirtti. Bu durumu hafifletmek amacıyla, Halk Ekmek'te ekmek fiyatlarının düşürüldüğünü ve böylece vatandaşların bütçelerinin rahatlatılacağını ifade etti. Başkan, "Her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diyerek dayanışma mesajını vurguladı. Tugay sözlerine şu ifadeleri ekledi:

"Bu zorlukları bir nebze olsun azaltarak bütçeleri rahatlatmak ve sofraların vazgeçilmezi ekmeği almakta zorlanan vatandaşımıza kolaylık sağlamak üzere Halk Ekmek’te fiyatları geri çektik. Bu zor günleri beraber atlatacak, her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz."