Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,58 0,18%
EURO
34,91 0,27%
ALTIN
2.430,16 0,15%

Ehliyeti olan hemen başvurabilir! Diyanet İşleri Başkanlığı şoför alımı duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı şoför alımı yapacak! İşte başvuru koşulları...

Yayın Tarihi: 16.04.2024 22:14
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 22:14

Ehliyeti olan hemen başvurabilir! Diyanet İşleri Başkanlığı şoför alımı duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatı ve döner sermaye işletme müdürlüğüne şoför alımı yapacak. Başvurular, 15 Nisan'da başlayacak ve 26 Nisan'a kadar devam edecek. Şoför adaylarının yerine getirmesi gereken başlıca şartlar şu şekilde sıralanıyor:

Başvuru yapacak adayların halen Başkanlık Teşkilatı'nda (görevlendirmeler dâhil) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmaları gerekiyor. Adayların memuriyette adaylığının kalkmış olması, en az lise veya dengi okul mezunu olmaları, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları ve Başkanlık teşkilatında en az 2 yıl görev yapmış olmaları bekleniyor.

diyanet personel alımı

Ayrıca, başvuru yapacak adayların Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre belirli kriterlere uygun olmaları gerekiyor. Başvuru sürecinin online olarak yapılacağı belirtilirken, adaylar başvurularını "https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav" adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Başvuruda bulunacak adayların, belirtilen tarih aralığında başvurularını tamamlamaları ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunmaları önem taşıyor. Başkanlık, başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçların ilanı konusunda süreci titizlikle yürütecek.