Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 -0,01%
EURO
34,91 0,3%
ALTIN
2.373,19 -0,49%

e-Devlet'ten kontrol etmeyen yandı! Emeklilik hakkınız iptal edilmiş olabilir

Bu hatayı yapanlar emeklilik hakkını kaybediyor! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 13:33
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 13:33

e-Devlet'ten kontrol etmeyen yandı! Emeklilik hakkınız iptal edilmiş olabilir

Hemen sorgulama işlemlerinizi yapın! Emeklilik hakları tek tek iptal ediliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLİK HAKKINIZ İPTAL OLABİLİR

SGK tarafından belirlenen şartları karşılamayan ya da yanlış belge sunan kişilerin emeklilik hakları tek tek iptal ediliyor. SGK resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan son duyurulara göre emekli kişilerin hizmet dökümlerini e-Devlet sistemi üzerinden kontrol etmesi öneriliyor. Emeklilikle ilgili bütün bilgi ve belgelerinize e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla erişebilirsiniz. SGK Hizmet Dökümünde yer alan kodlara uygun olmayan kişiler emekliliklerini kaybedecek. O tarihe kadar ödenen emekli maaşı varsa onlar da faizleriyle talep edilecek. Çalışmayan kişilerin sigortalı olarak gösterilmesi talep edilirse emeklilik maaşları anında kesiliyor ve fazlasıyla iade alınıyor. 

emekliliğiniz iptal edilebilir

SGK uzmanları emeklilik iptallerinin en önemli sebebinin usulsüz çalışma olduğunu söylüyor. Üstünden seneler geçmiş bile olsa SGK böyle bir durum tespit ederse emekliliği iptal ediyor. Usulsüz durumlar genel olarak ev hanımlarının sigortalı gösterilmesi için kullanılıyor. Fiilen çalışmayan kadın eşiyle çalışıyor gibi gösteriliyor ve emekli olması sağlanıyor ancak SGK böyle bir durum tespit ettiğinde emekliliği iptal ederek ödenen maaşları faiziyle talep ediyor. Aynı zamanda kişilere cezai yaptırım da uygulanabiliyor. SGK denetlemelerine göre 10 seneden daha fazla süreyle emekli olan bir kişinin yaptığı usulsüzlük tespit edildiği için emekliliği iptal edildi ve 10 senedir ödenen emekli maaşları iade alınarak faizi de talep edildi. SGK uzmanları bu sebeple vatandaşların usulsüz durumlardan uzak durmalarını öneriyor.