Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

e-Devlet başvuru ekranı açıldı! Bu şart varsa kış boyu doğalgaz yardımı alabilirsiniz!

Kışın başlamasıyla birlikte Aile Bakanlığı, doğal gaz aboneleri için müjde niteliğinde bir haber paylaştı. Gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle birlikte doğal gaz yardım başvuruları artık e-devlet üzerinden de alınabilecek. Başvuru detaylarını ve aylık ödeme tutarını buradan kontrol edebilirsiniz..

Yayın Tarihi: 28.12.2023 09:28
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 09:28

e-Devlet başvuru ekranı açıldı! Bu şart varsa kış boyu doğalgaz yardımı alabilirsiniz!

Aile Bakanlığı, kışın doğal gaz kullanan ekonomik açıdan dezavantajlı vatandaşlara destek amacıyla ödeme desteği veriyor. Son düzenlemeler, doğal gaz desteği alan hak sahiplerine yapılan aylık ödemeleri önemli ölçüde artırdı. Bu kapsamda başvurular e-devlet sisteminden online yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında doğal gaz desteğine yönelik ödemelerin artırıldığını açıklayarak, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın doğal gaz tüketimine yönelik desteği düzenli sosyal yardım programımıza ekledik. Yıllık 900 ile 2 bin 500 lira arası olan toplamdaki 8 aylık ödeme miktarı bu düzenlemeyle birlikte 1.500 ile 3 bin 500 lira arasına yükselttik” dedi.

Aylık 438 TL'ye varan doğal gaz desteği!

e-Devlet doğal gaz destek başvurusu

Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, doğal gaz desteğine ilişkin ödemeler sekiz ay devam edecek ve başlangıçta aylık olarak ödenecek. Yararlanıcılara aylık 112 ila 312 TL arası değişen destek verilecek. Bu yeni düzenlemeyle beraber ödenecek toplam tutarı 1.500 TL ila 3.500 TL arası değişiyor.

Bakanlık, başvuru ve ödeme sürecini kolaylaştırarak vatandaşlara daha etkin bir şekilde destek vermeyi amaçlıyor. Başvuru yapmak isteyenler, kimlik numarası ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yaparak sosyal yardım başvuru hizmeti ekranından başvuru yapabilecekler.

Başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz desteğinde başvuru işlemleri sırasında aranan şartlar şunlardır:

- TC vatandaşı olunması,

- Destek programında E-devlet sisteminden başvurulması,

- İkamet edilen evde doğal gaz aboneliği olması,

- Ödenecek fatura bedelinin mesken abone grubu içinde olması.

Doğal gaz desteği ile ilgili başvuru tarihleri ​​henüz açıklanmadı. Başvuru süresiyle birlikte detaylı şartların, resmi duyurular sonrası belirleneceği ve kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.