Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dursun Özbek Icardi'ye verilen ceza hakkında konuştu

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek bir açıklama yaptı. Sponsorluk anlaşması hakkında konuşan Özbek, basının sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Özbek, Mauro Icardi'ye verilen cezayı haksız bulduğunu söyledi. İşte, o açıklama..

Yayın Tarihi: 27.02.2024 20:27
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 20:27

Dursun Özbek Icardi'ye verilen ceza hakkında konuştu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, basın mesuplarıyla buluştu ve gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaparken sponsorluk anlaşmasına ilişkin de konuştu. İşte; Dursun Özbek'in o açıklaması;

“TFF BİZİ BU HEDEFE GÖTÜREMEZ”

"Onlara yeni seçilen TFF'yi desteklemelerini söyledim. Biz de onları destekliyoruz ama son dönemde yaşanan hızlı gelişmeler ve olaylar öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye'nin geleceği ile ilgili TFF'nin Türk sporuna bir faydası olmayacağı sonucuna vardık. Avrupa ve dünya çapında geleceğe yönelik hedeflerimiz var. Galatasaray'ın, rakip kulüplerin ve aynı zamanda Türk futbolunun hepsinin hedefleri var. TFF bu hedeflere ulaşmamıza yardımcı olamaz. Bu nedenle güçlenmeye, yenilenmeye, yeniden yapılanmaya ihtiyaç var... Türk sporuna daha değerli hizmetler verecek bir yöne. Bunu destekliyoruz."

"YENİ YAYIN İHALESİNDE VERİLEN RAKAMLAR ÇOK DÜŞÜK"

“Yayın gelirleri hâlâ çok düşük seviyede. 500 milyon dolardan 80 milyon dolara çıktı. Herkes bundan şikayetçi. Yeni bir ihale yayın çağrısı başlatıyoruz. Orada rakamlar çok yüksek değil"

"VAR'DA TEREDDÜTLER VAR"

“VAR uygulanmasında ve VAR'ı yönetenlerde tereddüt var. Yalnızca büyük takımların maçlarından bahsetmiyorum. Diğer kulüplerin karşılaşmalarında da büyük hatalar vardı. Belirli bireysel davranışlar bağlamında VAR'ın faydaları ortadan kalkıyor. Artık inovasyonu düşünmemiz gerekiyor. Bu spekülasyonlar ve tartışmalar hiçbir kulübün memnun olmayacağı boyutlara ulaştı. Bu tartışmaların ciddi boyutlarda yaşanmasının önüne geçmek gerekiyor. Bunun yenilenmesi gerekiyor.

"ŞANLIURFA'DA YARI OFSAYT SİSTEMİNİN OLMAMASI..."

Dursun Özbek Icardi'ye verilen ceza hakkında konuştu

"Süper Kupa finalinin oynanacağı Şanlıurfa stadının yarı otomatik ofsayt sistemine uygun olmadığı konuşuluyor. TFF bunu görmüyor mu? Hayır. Sorunun cevabını TFF yetkililerinin vermesi gerekiyor. bunu sor. Nerede oynayacağımız söylenirse oraya gideriz. Bu konunun muhatabı TFF'dir."

"ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ"

"Biz şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz beşinci yıldızı takmak. Önümüzdeki aylarda seçim tartışmaları gündemi etkilemeyecek. Bunu kaçamak bir yanıt olarak algılamayın, kaçının. Bu sezonu mermer gibi sağlam bitirmeliyiz. Bir gün seçimi tartışacağız, sonra tekrar konuşacağız. Bu şampiyonluk yarışı etkilenmeyecek."

"ÇANAKKALE'DEKİ GİBİ MÜCADELE"

"Galatasaray'ın birçok cephede savaştığı görülüyor. İttifakla mücadele ediyorlar ve rekabet etmeye devam ediyorlar. Bunu herkes biliyor. İsimleri açıklamaya gerek yok. Bunu camiamın ve tüm Galatasaray taraftarlarının görmesini istiyorum. Tıpkı Çanakkale'de şehit olan kardeşlerimiz gibi... Galatasaray liderliği de ittifakla mücadele ediyor."

"ICARDI'YE BU ŞEKİLDE CEZA VERİLİR Mİ?"

"Taktik çalışmayı Mauro Icardi yaptı. Bütün ekip buna göre hazırlandı. Otobüste Icardi'nin ceza aldığını öğrendik. Böyle bir şey mümkün mü? Icardi'nin yaptıklarından başka neyi tartışmalıyız? Bu kadar kısa sürede penaltı mı atılmalı? Önlem almadan taşıyorsunuz! Bunu Icardi mi yaptı, bunu yaptı mı, bu bir tuzak mıydı? Bu konuları tartışırken asıl konunun dışına çıktık. Icardi'nin cezası adil değil. Geçtiğimiz günlerde cezalar kesildi ve Icardi'ye de para cezası verildi. Yedi büyük güce karşı savaşıyoruz derken bahsettiğimiz şey budur. Kimsenin endişelenmesine gerek yok, Galatasaray bu maçı kazanacak. "Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda vermiş olduğu savaş gibi... Galatasaray camiasına entegre edilmesi gerekiyor."

"HERKES İTİDALLİ OLSUN"

“Rakiplerimizin gerçekçi olmayan iddialarına ve Galatasaray'ı yıpratma çabalarına nezaket gereği cevap veriyoruz. Bu her zaman bu seviyeyi koruyacağımız anlamına gelmiyor! Toplumun gergin olduğu günümüzde nefret dolu bir dil kullanmak son derece zararlıdır. Bunun düzeltilmesi zor sorunlar yaratabileceğinden endişeleniyoruz. Galatasaray'ı sevenler uzak dursun. "İnsanlar sosyal açıdan zorlu konularda itidalli davranmalı."

"RAKİP TAKIMIN BAŞKANI PROJE"

"Hacivat, Karagöz gibi oyunlar sahneleniyor. Her gün ekrana birileri çıkıyor, Galatasaray'a gerçekçi olmayan konularda bir şeyler söylüyor, söyleyip batıyorlar. Biz de aynı şeyi söyledik. Ancak tuzağa düşmemelisiniz. Rakip takımın açıklamaları, başkanlarının projesi... Bu sözlere devam ediyorum. Katil olay yerine ilk önce geldi. Google'a gidin ve sözlerime bakın. Ananas, teklifler, sabit maçlar, suni çim üzerindeki dostluk maçlarını Google'a yazın ve sonuçları görün! İnsanlar çıkıp Karagöz, Hacivat gibi şeyleri sanki yokmuş gibi, sanki onu yaratan benmişim gibi söylüyorlar. Bir ağabeyin onlara tavsiyesi: Boşuna çabalamayın, içinizdeki ateş patlayınca sönmez. Bunu aklınıza yazın."

"HERKES KENDİ ÖNÜNE BAKSIN"

"Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray'ın yaptığı her şeyi Galatasaray taraftarından daha çok önemsiyor. Hem trol hesapları hem de kendi hesapları aracılığıyla bu konuyu konuşmalarının nedeni, Kasımpaşa'dan maça gelen gündemi değiştirmek. Basın mensuplarının dikkat etmesi gerekiyor. Galatasaray ittifaka karşı mücadele ediyor. Oradaki etkilerini gördük. İttifakta Galatasaray'ın yanı sıra birçok futbol unsuru da yer alıyor. Bu ayıbı unutturmak için Galatasaray'a ilişkin konuları gündeme getirmeye çalıştılar. 1997 şampiyonluğunun bununla ne alakası var? Peki tüm şampiyonalara bakalım mı? O zaman ne olacak? Bu analizde Galatasaray en başarılı bir kulüp olarak öne çıkacak. Herkes geleceğe kendi açısından bakmalıdır."

"HERKES AKLINI BAŞINA ALMALI"

"Bizim için en önemli şey vatanın mutluluğu ve birliğidir. Düşmanlarımızı dik durmaya çağırıyorum. Sürekli kazıyarak bizi kandırma çabalarınız yanılıyoruz. Sonuçları çok kötü olacak. Google'layın ve görün! Sürekli toplumda gerginlik yaratacak şeyler üretiyorlar. Tekrar ediyorum, bu yangın üflenerek söndürülemez. Herkes uyanmalı."