Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dolarda büyük depreme hazır olun! 37 TL için tarih verildi

Dolar borcunuz varsa yandınız! 37 TL'ye yükselecek! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 21:01
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 21:01

Dolarda büyük depreme hazır olun! 37 TL için tarih verildi

Dolar yatırımcılarının yüzü gülecek ancak borcu olanlara kötü haberler geldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOLAR FİYATLARI 37 TL'YE YÜKSELECEK

Ekonomi Yazarı Süleyman Karan borsada hareketliliğin devam ettiğini ve yatırımcı sayısında düşüş yaşandığını söyledi. Döviz kurunda da hareketliliğin devam ettiğini ve yerel seçimlerden sonra yükseliş beklediğini söyledi. Karan açıklamasında şu sözleri söyledi; 'Borsada dalgalı seyir sürüyor ve yatırımcı sayısında düşüş yaşanıyor. Altın dalgalı ancak yükseliyor. Döviz ise zayıf ama istikrarlı şekilde yükseliyor. Bu eğilimle geçtiğimiz hafta ABD doları 30 TL seviyesini test etti ve tarihi zirveyi gördü. Euro 33 TL seviyesini aştı. Bu şekilde yılbaşından bugüne kadar dolar TL kurunda yüzde 1.6 artış yaşandı. Doların yerel seçimler sonrasında artış oranının hızlanmasını bekliyorum. 2024 senesinin son çeyreğinde doların 35-37 TL aralığında olmasını bekliyorum. Euro 40 TL'yi test edebilir. Burada Türkiye'nin ekonomisi kadar FED politikaları ve küresel ekonomik eğilimleri de önemli. Sonuç olarak gelecek hafta dolarda 30 TL seviyesine alışacağız. 

dolar fiyatlarında yükselişe hazır olun

Dünya genelinde 65 yaş üstü kişilerin yaşam koşulları kötüye gidiyor. Emeklilerin çoğunluğu yoksulluk sınırının çok altında maaş alıyor. Bu hafta emekli maaşlarına zamlar açıklanacak ve oranlara bakıldığı zaman saptamada hiçbir değişiklik olmayacak. Pandemi döneminde sütün bugün olan fiyatlara göre yüzde 500 ucuz olduğu ortaya çıkıyor. O fiyatlama da doğru değildi ve belki süt ve süt ürünlerinde bugün yaşanan kriz sebebi o dönemde üretici uyarılarına rağmen doğru fiyatlandırma yapılmamasıydı. Sonuçta süt üreticileri süt ineklerini mezbahalara gönderdi ve kriz yaşandı. Yakında rafta 35 TL olan sütü daha pahalıya içeceğiz. USK çiğ süt tavsiye fiyatını 22 Ocak itibariyle geçerli olmak üzere net 13.5 TL olacak şekilde belirlenmesine karar verdi. Süt fiyatı geçtiğimiz sene Temmuz ayında 11.5 TL olarak belirleniyordu. Soğutma, nakliye, diğer cari giderler üretici tarafından belirlendiğinde bu giderler üreticiye ek olarak ödenecek. Ama mesele soğutma, nakliye değil, sorunun temeli süt hayvancılığının girdilerinde yaşanan artış ve üreticilerin savunmasızlığı. Siz bir de buna plansızlık ekleyin, sonra sütü daha pahalı içmeye hazır olun!'