Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dolaptaki süt bozulduysa hemen böyle değerlendirin! Bozuk sütü kullanabileceğiniz 9 şey

Bozulan sütleri farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Bozuk süt çöpe atılır mı? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 20:33
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 20:33

Dolaptaki süt bozulduysa hemen böyle değerlendirin! Bozuk sütü kullanabileceğiniz 9 şey

Bozuk sütün çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır. Bozuk sütün kullanım alanları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

BOZUK SÜT KULLANIMI!

Sütünüzün tadı ekşidiğinde çöpe atmamalısınız. Bozuk sütü çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Bozuk sütün 9 kullanım alanı bulunmaktadır.süt

Kapalı kutu içerisinde bulunan sütlerde herhangi bir bombelenme var ise sütü kullanmamanız gerekmektedir. Ambalajı düzgün olup süt bardakta katıysa ya da topaklanma varsa bozuk olduğunu anlarız. Süt tadı ekşi, rengi farklı ise bozuktur. Ambalajda olan sütleri ise buzdolabında saklamalısınız. Aynı zamanda kısa süre içerisinde tüketmelisiniz. Ambalaj üzerindeki son kullanma tarihine dikkat etmelisiniz. Eğer geçtiyse tüketmemelisiniz. Sokak sütlerinde ise hijyen açısından daha çok dikkat edilmesi gerekir.

Ekşimiş olan sütü hamur işlerinde kullanabilme şansınız vardır. Kullanılan malzemeler ve pişirme işlemi kötü tadı alacaktır. Sulu yemeklerde de bozuk süt kullanabilirsiniz. Çorbadan krema yapısında kıvam olacaktır. Süt miktarının uygun ayarlanması önemlidir.

Süt içerisinde bulunan laktik asit sayesinde eti yumuşatmakta kullanılabilir. Et pişirmesinden önce ekşimiş sütte bekletme şansınız bulunmaktadır.

Süt içerisinde bulunan laktik asit cildi pürüzsüzleştirir ve sıkı olmasını sağlar. Bozuk süt, su karışımını cildinize uygulayabilirsiniz.

Saksı, bahçe bitkilerinizin kalsiyum ihtiyacını karşılamak için bozuk süt ve su karışımını ekleyebilirsiniz.

Fazla süt almanız halinde sütün bozulmasını istemiyorsanız buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Çiğ, pastörize edilmemiş süt için bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Herhangi bir reaksiyon, alerji durumu için bu yöntemleri uygulamadan uzman doktora danışmanızda fayda vardır.