Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dışişleri Bakanlığı, KPSS'siz memur alımı hakkında az önce duyuru yaptı!

Dışişleri Bakanlığı, 110 memur alımı için giriş sınavı düzenledi. Sınavın yazılı ve sözlü aşamaları tamamlandı. Sınavda başarılı olan adayların listesi bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. Listeye göre, farklı kategorilerde ve yabancı dillerde memur alımı yapıldı.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 11:34

Dışişleri Bakanlığı, KPSS'siz memur alımı hakkında az önce duyuru yaptı!

Dışişleri Bakanlığı, 110 memur alımı için giriş sınavı düzenledi. Sınavın yazılı ve sözlü aşamaları tamamlandı. Sınavda başarılı olan adayların listesi bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. Listeye göre, farklı kategorilerde ve yabancı dillerde memur alımı yapıldı. Sınav sonuçlarına göre, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Bilişim ve Bilgi Teknolojileri ve Destek Hizmetleri kategorilerinde memur alımı gerçekleştirildi.

MEMUR ALIMI NASIL YAPILDI?

Dışişleri Bakanlığı, 110 memur alımı için giriş sınavı düzenledi. Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluştu. Yazılı aşaması 30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde, sözlü aşaması ise 4-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Sınavda başarılı olan adaylar, asil ve yedek olarak belirlendi. Adaylar, kategorilerine göre sıralandı. Sınav sonuçları, 2 Ocak 2024 tarihinde bakanlığın internet sitesinde duyuruldu.

MEMUR ALIMI HANGİ KATEGORİLERDE VE YABANCI DİLLERDE YAPILDI?

Dışişleri Bakanlığı, 110 memur alımı için farklı kategorilerde ve yabancı dillerde sınav yaptı. Sınav sonuçlarına göre, şu kategorilerde ve yabancı dillerde memur alımı yapıldı:

• Kategori-1 (İngilizce): Bu kategoride 20 asil, 10 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-2 (Almanca-Fransızca): Bu kategoride 10 asil, 5 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-3 (Rusça): Bu kategoride 5 asil, 3 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-4 (Arapça-Farsça): Bu kategoride 10 asil, 5 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-5 (İspanyolca-İtalyanca-Portekizce): Bu kategoride 10 asil, 5 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-6 (Çince-Japonca): Bu kategoride 10 asil, 5 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-8 (Bilişim ve Bilgi Teknolojileri): Bu kategoride 10 asil, 5 yedek aday başarılı oldu.

• Kategori-9 (Destek Hizmetleri): Bu kategoride 10 asil, 5 yedek aday başarılı oldu.

MEMUR ALIMI SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLİR?

Dışişleri Bakanlığı, 110 memur alımı sonuçlarını bakanlığın internet sitesinde yayımladı. Adaylar, sınav sonuçlarına bakanlığın internet sitesindeki duyurudan ulaşabilirler. Duyuruda, adayların kategorilerine göre sıralı listeleri yer alıyor. Adaylar, listelerdeki bağlantılara tıklayarak sonuçlarını öğrenebilirler.

MEMUR ALIMI SONRASINDA NE YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı, 110 memur alımı sonrasında, başarılı olan adaylara atama işlemlerini yapacak. Adaylar, atandıkları birimlerde aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu eğitimine katılacaklar. Eğitim süresi boyunca adaylar, bakanlığın merkez ve yurtdışı teşkilatında görev yapacaklar. Eğitim sonunda, adaylar, mesleki yeterlilik sınavına girecekler. Sınavda başarılı olan adaylar, konsolosluk ve ihtisas memuru olarak atanacaklar.