Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Devlet Su İşleri'nden KPSS'siz 18-45 yaş arası personel alım müjdesi! Hemen İŞKUR'dan online başvurun

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, işçi alımı için ilan yayınladı. İlanlara başvurular 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuru şartları ve detayları haberimizde…

Yayın Tarihi: 15.01.2024 18:07
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 18:07

Devlet Su İşleri'nden KPSS'siz 18-45 yaş arası personel alım müjdesi! Hemen İŞKUR'dan online başvurun

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, işçi alımı için ilan yayınladı. İlanlara göre, alınacak işçiler farklı bölgelerde ve kadrolarda çalışacak. Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmayacak. Başvurular 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. Başvuru şartları ve detayları haberimizde…

DSİ İşçi Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Devlet Su İşleri, Elazığ Merkezde istihdam edilmek üzere 3 işçi alımı gerçekleştirecektir. Bu kapsamda açılan ilana göre;

personel alımı

2 Engelli Diğer Fidanlık İşçileri ve Bahçıvanlar,

1 Eski Hükümlü Marangoz aranmaktadır.

Başvurular ilanın yayımlandığı tarihten itibaren belirtilen süre içerisinde kabul edilecektir. İlgilenen adayların gerekli niteliklere sahip olmaları ve başvuru sürecine dikkat etmeleri önemlidir.

DSİ İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, işçi alımı için başvuru yapacak adaylardan genel ve özel şartlar arayacak. Genel şartlar şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

18 Yaşını tamamlamış olmak.

KPSS şartı aranmaksızın gerçekleştirilecek olan DSİ Müdürlüklerine yapılacak işçi alımlarında adaylardan herhangi bir KPSS belgesi talep edilmeyecektir.

Adaylarda aranan yaş şartları şu şekildedir:

- Eski Hükümlü alımları için adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 40 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

- Engelli alımları için adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 45 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Özel şartlar ise şöyle:

Engelli Personel Alımı Şartları: İlan tarihinden önce Engelli alımı için Park, Bahçe İşleri ile Ağaçlandırma vb. işlerde en az 6 (altı) ay çalıştığını gösterir bonservis veya çalışma belgesi veya belirtilen işlerde MEB Onaylı Sertifikaya sahip olmak ve en az 6 (altı) aylık SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek.

Eski Hükümlü Alımı Şartları: İlan tarihinden önce Eski Hükümlü alımı için Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı/Ahşap Doğrama Teknolojisi, İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dallarından mezun olmak veya MEB Onaylı Ustalık Belgelerinden birine sahip olmak. Alan, dal, ustalık belgelerinde belirtilen meslek kodlarında en az 1 (bir) yıl çalıştığını gösterir SGK hizmet dökümü. SGK Hizmet dökümü ile uyumlu Bonservis veya Çalışma Belgesi istenilmesi.

DSİ İşçi Alımı Başvuru Tarihleri ve Yöntemi Nedir?

İlgili bölge müdürlüklerinin yayımladığı iş ilanlarına başvurular, ilanın duyurulduğu tarih itibariyle başlamış olup en geç 4 gün içerisinde başvuruların tamamlanması gerekmektedir.

Başvurular, sadece yukarıda belirtilen iş ilanı numaraları kullanılarak online ortamda İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 8 - 12 Ocak 2024

Başvuru Adresi: [İŞKUR Online Başvuru](https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx)

Noter huzurunda yapılacak kura çekiminde, Türkiye İş Kurumu tarafından gönderilen isim listesi üzerinden personel tespiti gerçekleştirilecektir. Kura çekiminde önceliklilere öncelik tanınacak olup, İŞKUR tarafından belirtilen başvuru sahipleri arasından asıl ve yedek adaylar belirlenecektir. Bu adaylar, sınav uygulanmaksızın kura sonucuna göre belirlenecektir.