Bist 100
10.895,25 1%
DOLAR
32,19 0,03%
EURO
34,95 -0,12%
ALTIN
2.494,63 -0,13%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Maıs açıklaması: Taksim Meydanı mitingler için uygun değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs için yapılan Taksim dayatmalarına tepki gösterdi. İşçi bayramı için çağrıda bulunan Erdoğan, Taksim'in miting yerinin uygun olmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 20:37
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 20:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Maıs açıklaması: Taksim Meydanı mitingler için uygun değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Çalışma Meclisi Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin değerlendirmeleriydi.

Erdoğan, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Taksim tartışmalarıyla bayram havasına gölge düşürülmek istendiğini belirtti. Taksim Meydanı'nın miting yerine uygun olmadığını ifade eden Erdoğan, İstanbul'da gösteri, yürüyüş, miting alanlarının belliyken herkesin barışçıl protestosunu yapabileceğini söyledi.

Erdoğan, 1 Mayıs için yapılan Taksim dayatmalarını masum bulmadıklarını ve terör örgütlerinin bu tür etkinlikleri istismar etmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sendikaları ve siyasi partileri 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan uzak durmaya davet etti.

Konuşmasında işçi bulamama sorununa da değinen Erdoğan, ülkenin istihdam rakamlarının tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti. Ancak, en önemli sorunun işçi bulamama olduğunu ve bu durumun işini büyütmek isteyen firmaların en büyük endişesi olduğunu ifade etti. Erdoğan, mesleki eğitimin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak işçi-işveren ilişkilerindeki önemi üzerinde durdu