Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çölyak hastalarına özel çorba tarifleri! İçinde bir gram dahi gluten yok!

Çölyak hastalığı olanlara glütensiz çorba tarifleri! İçinde hiç glüten bulunmayan tarifleri sizler için haberimizde yer verdik. İşte ayrıntılar.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 00:18
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 00:18

Çölyak hastalarına özel çorba tarifleri! İçinde bir gram dahi gluten yok!

Gluten tüketmemeniz gereken ya da glutenden uzak durmayı tercih ettiğiniz glüten intoleransınız ya da çölyak hastalığınız varsa ağzınıza uygun çorba bulmakta zorlanabilirsiniz. Gelin evinizde bulunan malzemelerle bugün yapabileceğiniz sağlıklı ve lezzetli glütensiz çorbalar hazırlayalım ve bu kışı mutlu ve sağlıklı geçirelim.

Özel beslenme ihtiyaçlarına göre glütensiz de hazırlayabileceğiniz bu çorbalar, glüteni olanların severek içebileceği çok yönlü ve lezzetli seçeneklerdir. Baştan söyleyelim, içerdikleri malzemeler sayesinde oldukça besleyici ve faydalı olan glütensiz çorbaları sizlere bırakıyoruz.

ISPANAK

ISPANAK ÇORBASI TARİFİ

Glütensiz çorba hazırlarken sebzelerden oldukça fazla destek alabilirsiniz, örneğin ana malzeme olarak mevsimin en taze isimlerinden biri olan ıspanağı kullanarak bu renkle leziz bir çorba yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1/2kg.ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)

1 adet soğan

1diş sarımsak

100ml.krema

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1çay kaşığı tuz

1/2çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Tencerenin içine zeytinyağını ekleyip soğanı ekleyin. Yıkanmış ıspanakları tencereye ekleyin. Ispanaklar yumuşayınca sarımsak, tuz, karabiber ve su ekleyin. Blenderden pürüzsüz olana kadar geçirin. Afiyet olsun.

çorba

MAHLUTA ÇORBASI TARİFİ

Sebze çorbalarını seviyorsanız ve özellikle mercimek çorbasından vazgeçemiyorsanız, örneğin malzemesi un olan sabit çorbalar yerine lezzetli bir mahluta çorbası yapabilir, kaşıkla içmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Malzemeler:

1su bardağı kırmızı mercimek

1/2su bardağı pirinç

1adetkuru soğan

3yemek kaşığı zeytinyağı

1yemek kaşığı tereyağı

1yemek kaşığı domates salçası

1çay kaşığı tuz

1çay kaşığı toz kırmızı biber

1tatlı kaşığı kimyon

8su bardağı su

Hazırlanışı:

Derin bir tencereye yıkanmış mercimek ve pirinci dök. Üzerine 8 su bardağı su ekle ve ocakta pişir. Pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. Bu esnada başka bir tavada ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun. Ardından tereyağı ve salçayı ekleyin ve kavurun. Baharatları da ekleyin ve soğanlı harcı tencerede kaynayan pirinçli mercimek karışımına ekleyin ve kaynatın. Afiyet olsun.

çorba

LAHANA ÇORBASI TARİFİ

Sağlıklı bir çorba yapmak için tezgaha bir adet mevsim sebzesini alıp, her kaşığı vücuda iyi gelen, lezzetli bir beyaz lahana çorbası yapıyoruz. Az malzemeyle çok lezzetli oluyor.

Malzemeler:

1/4adetbeyaz lahana

1adetsoğan

1yemek kaşığı salça

1tatlı kaşığı tuz

1çay kaşığı karabiber

3yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Tencereye yağ ve küp küp doğranmış soğanı kavurun. Daha sonra ince doğranmış lahanayı ekleyin ve 10 dakika kavurun. Lahanalar iyice erimeli. Salçayı ekleyin. Arzu ettiğiniz gibi kıvama göre sıcak su ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Lahana çorbası hazır, Afiyet olsun.

çorba

SÜTSÜZ BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Kısa sürede hazırladığımız, toplamda 5-6 malzemeli bir sebze çorbasıyla devam ediyoruz, unsuz kıvamına hayran kalıyoruz.

Malzemeler:

500grambrokoli

3-4yemek kaşığı zeytinyağı

1adetsoğan

1dişsarımsak

1tatlı kaşığı tuz

1tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsağı tencereye alıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine brokoli ekleyin. Su, tuz, karabiber ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirin. Afiyet olsun.

çorba

ZERDEÇALLI BAL KABAĞI ÇORBASI

Farklı bir çorba hazırlayarak kendinize ve masanızdaki tüm misafirlerinize tatlı bir sürpriz hazırlamak istiyorsanız bu çorba tam size göre. Baharat dengesiyle damakta iz bırakan bir lezzet.

çorba

PUMPUM ÇORBASI TARİFİ

Tabi ki kıvamlı bir çorba yapmak için beyaz un kullanacaksınız diye bir kural yok, örneğin glütensiz mısır unuyla lezzetli çorbalar yapabilirsiniz. Ayrıca bu bizim geleneksel çorba tariflerimizden biridir.

çorba

YEŞİL DETOKS ÇORBASI

Sadece glütensiz değil aynı zamanda vücudu tazeleyici ve detoks etkisi yaratan hafif bir çorba yapmak istiyorsanız en sevdiğiniz sebzeleri bir araya getirerek başlamanızı öneririz. Gerisi çok pratik!

çorba

BİBER DOLMASI TADINDA ÇORBA

Şimdi muhtemelen daha önce hiç tatmadığınız sıra dışı ve lezzetli bir çorbayla devam edelim. Bu biber dolması çorbası adeta bir ana yemektir.

çorba

PİRPİRİM ÇORBASI

İşte geleneksel çorbalarımızdan biri: Pirpirim çorbası! Semizotu' nun bu versiyonunu sevmeyen yoktur. Henüz onunla tanışmadıysanız bu leziz çorbayı bir an önce kaselerinize almalısınız.

çorba

MERCİMEK ÇORBASI

Klasik lezzetlerimizden vazgeçemeyenlerdenseniz harika bir mercimek çorbası yapmak için sizi doğrudan mutfağa getirebiliriz. Bazı tariflerde bu dokuyu elde etmek için un kullanılırken, bu glütensiz, unsuz mercimek çorbasında mükemmel dokuya nasıl ulaşacağınızı adım adım açıklayacağız, toplanın!

çorba

DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI

Bu domates ve pirinç çorbası, yılın herhangi bir zamanında tadını çıkarmak isteyeceğiniz bir çorbadır. İçerisindeki pirincin zenginliğini domatesin lezzetiyle birleştirirseniz doyamayacaksınız, kesinlikle denemeye değer.

çorba

MERCİMEKLİ MANTAR ÇORBASI

Listemizi farklı bir çorbayla sonlandırıyoruz ve bu çorbayı glütensiz malzemelerimizle en özel davet sofralarınızda tadabileceğinizi söylemek istiyoruz. Çünkü hem lezzet dolu hem de oldukça şık bir sunuma sahip.