Patateslerinizin üstüne bir kaşık eklemeniz yeterli! Çıtır çıtır kızarıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
ÇITIR PATATES KIZARTMASI YÖNTEMLERİ
Evde yapılan patates kızartmaları dışarıda tüketilenler gibi çıtır çıtır olmadığı için insanlar bunun sırlarını araştırmaya devam ediyor. Eğer evde yaptığınız patates kızartmasının da çıtır çıtır olmasını istiyorsanız yumurta akı yöntemini mutlaka denemelisiniz.
Bu yöntemi uygulamak için yumurta akları bir kasede iyice çırpılır ve patateslerin üstüne dökülerek iyice karıştırılır. Daha sonra patateslerin üstüne tuz ve sevdiğiniz baharatlar eklenir ve kızartılır. Başka bir yöntem ise elma sirkesi yöntemi. Kızartma yağına bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklenir ve yağın sıcaklığı düşürülür. Bu şekilde patatesler eşit şekilde ve yavaşça kızarır. Patateslerinizi keserken de dikkat etmeniz gerekiyor. Patatesler ne kadar ince kesilirse o kadar hızlı ve çıtır şekilde kızarır.