Geleneksel Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerinden börek, şimdiye kadar alışılageldiğinden farklı bir lezzetle karşınıza çıkıyor. Börek pişirirken tercih edilen sıra dışı bir sos malzemesi, maden suyu, hem hamurun kıvamını hem de böreğin genel lezzetini zenginleştiriyor. İşte, maden suyu ile yapılan bu hafif ve gevrek börek tarifinin detayları...
Maden Suyunun Eşsiz Etkisi
Maden suyu, börek tariflerinde kullanılan geleneksel sıvı malzemelerin yerini alarak lezzetin anahtarını sunuyor. Hamurun kabarmasını sağlayan karbon dioksit içeriği, böreğe hafiflik kazandırırken, içindeki minerallerle birlikte dokusunu daha gevrek hale getiriyor. Ayrıca, böreğin iç malzemesini daha homojen bir şekilde pişirmeye yardımcı oluyor ve taze kalma süresini arttırıyor.
TARİFİN DETAYLARI
Sos Malzemesi
- 2 tane yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 bardak süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
İç Malzeme
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet taze soğan
Üzeri İçin
- Susam ve çörek otu
Yapılışı
1. Sos malzemelerini uygun bir kapta karıştırın.
2. Yağlanmış bir tepsiye yufkaların yarısını hafifçe büzerek yerleştirin.
3. Ortasına iç malzemeyi yerleştirerek hazırlanan harcı ekleyin.
4. Kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın ve çatal veya bıçakla delikler açın.
5. Hazırladığınız sosu tepsiye dökün.
6. Yaklaşık 1 saat bekleyip 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.